Strengere regels voor reis naar Duitsland

Gepubliceerd: 26-07-2021 16:07. Bijgewerkt: 26-07-2021 16:58

Door het aanwijzen van Nederland als hoogrisicogebied door Duitsland gaan er vanaf dinsdag weer strengere inreisregels gelden. Zo is er naast de algemeen geldende registratie- en quarantaineverplichtingen ook weer een testplicht van kracht voor mensen die niet, of niet volledig, gevaccineerd zijn.


“De federale overheid reageert op de exponentiële groei van infecties in Nederland de afgelopen weken", aldus Stephan Holthoff-Pförtner, Europese minister van Noordrijn-Westfalen. Vanaf vrijdag 23 juli heeft Duitsland Nederlands aangewezen als hoogrisicogebied, wat resulteert in strengere inreisregels. Vanaf dinsdag 27 juli om middernacht moeten grensreizigers een actuele negatieve sneltest, bewijs van vaccinatie of een herstelbewijs laten zien. Een sneltest mag maximaal 48 uur oud zijn, een PCR-test maximaal 72 uur. Verder gelden er ook een registratie- en quarantaineverplichtingen. Voor binnenkomst van Duitsland moet men zich registreren en geldt er een quarantaineverplichting van tien dagen. Deze kan op zijn vroegst na vijf dagen worden beëindigd als men negatief is getest.

Voor grensgangers gelden er wel enkele uitzonderingen. Zo zijn mensen die willen tanken of boodschappen willen doen bij de Oosterburen, en dus minder dan 24 uur in Duitsland verblijven, vrijgesteld van registratie- en quarantaineverplichtingen. Dit geldt ook voor bezoek aan naaste familieleden van maximaal 72 uur. Wel is het verplicht om een medisch mondmasker te dragen en een bewijs van test, herstel of vaccinatie te kunnen laten zien. Pendelaars die vanwege studie of schoolbezoek regelmatig Duitsland in komen zijn ook vrijgesteld van registratie- en quarantaineverplichtingen. Zij moeten zich twee keer per week laten testen, dit mag ook bij binnenkomst in Duitsland.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)