Streetball wil competitie in Oude IJsselstreek

Gepubliceerd: 27-09-2017 11:09. Bijgewerkt: 27-09-2017 11:19

Streetball in Silvolde heeft de ambitie om de komende periode uit te breiden binnen gemeente Oude IJsselstreek. Initiatiefnemer Benny Vonk hoopt jongeren door middel van basketbal te helpen in hun ontwikkeling.


“De afgelopen drie jaar hadden we een groep jongeren van dertig, dat zijn er nu tachtig”, zegt initiatiefnemer Benny Vonk. “Dat is dus een enorme groep jongeren die we eigenlijk een veel beter doel geven.” Dat succes heeft er al tot geleid dat ook in Ulft wordt gestart met Streetball. “Dat begint ook al goed te lopen”, zegt trainer Ingo Rutting. “Terborg komt er uiteindelijk ook bij en daarna gaan we kijken of we het nog groter kunnen maken.” Het plan is om in de toekomst de verschillende kernen tegen elkaar te laten strijden. “Zodat we toch een beetje aan die competitiedrift kunnen voldoen”, zegt Vonk.

“Ik denk dat de kracht is dat we mensen samenbrengen, verschillende culturen samenbrengen”, zegt trainer Ingo Rutting. “Om ze samen te laten sporten en met elkaar om te laten gaan.” Het initiatief van Vonk wordt landelijk geroemd door onder meer Lodewijk Asscher. “Dan weten we dat we op de goede weg zitten”, zegt Vonk. “De enige betaling voor mij, is dat ieder kind op vrijdagavond met een glimlach op zijn gezicht naar huis gaat.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)