Streetball biedt Zommerrun helpende hand

Gepubliceerd: 13-06-2018 10:06. Bijgewerkt: 13-06-2018 15:55

Streetball de Lichtenberg in Silvolde helpt zaterdag bij de Zommerrun. In eerste instantie vormde het sportinitiatief alleen het goede doel, maar toen de organisatie op de tocht kwam te staan twijfelde initiatiefnemer Benny Vonk geen moment om zijn handen uit de mouwen te steken.


“De oude organisatie bestond uit een hele grote vriendengroep”, begint Vonk zijn verhaal over hoe hij erbij betrokken raakte. “Waarvan er een aantal zeiden ‘we hebben het nu twee keer gedaan, we hebben er eigenlijk niet zoveel zin meer in.” Daarna stopten er meer met de organisatie en werd de spoeling dun. “Uiteindelijk hadden de organisatoren wat handen tekort en kwamen ze bij mij terecht omdat ik natuurlijk heel veel jonge vrijwilligers heb, die we daar voor kunnen gaan inzetten. De jongeren en ik zijn altijd op zoek naar nieuwe activiteiten en zodoende zijn we niet alleen het goede doel geworden, maar ook de helpende hand.”

Een dag na de Zommerrun vindt de Zommermarkt plaats, ook hier doet Streetball De Lichtenberg een duit in het zakje. “Het meest sportieve van de hele Zommermarkt is die Zommerrun, maar op de markt is er eigenlijk nooit zoveel te zien. Dus hadden we zoiets van laten we Henk Pieterse gaan benaderen en kijken of hij wil komen en hem op de markt zetten met zijn toch wel unieke clinics.” Voormalig basketbalinternational Pieterse speelde tussen 1980 en 1984 in Amerika, werd meerdere malen Nederlands kampioen en is 2.11 meter lang. "Hij heeft hele bijzondere clinics die niet alleen in Nederland heel bekend zijn, maar in heel Europa. Dus eigenlijk is het heel bijzonder dat die man deze kant uit komt om dat te gaan doen."

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)