Streep door Sinterklaas in de Achterhoek

Gepubliceerd: 14-09-2020 17:09. Bijgewerkt: 14-09-2020 17:22

Huis Bergh in ’s-Heerenberg zet vanwege het coronavirus een streep door het sinterklaasfeest in het kasteel. Ook in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo is dit jaar geen feestelijke intocht van de goedheiligman.

“Een jaar zonder Sinterklaas in Huis Bergh is ondenkbaar”, zegt medeorganisator Jeroen Giezenaar ernstig. “Normaal komen er duizenden kinderen naar de sinterklaasviering op het kasteel. Er moet dus een alternatief komen.” De organisatie laat weten dat ze door de kleine ruimtes en doorgangen de veiligheid van de bezoekers niet kunnen garanderen tijdens de coronacrisis. Giezenaar hoopt binnenkort meer te melden over de alternatieve versie van het kinderfeest. Over het doorgaan van de intocht van de goedheiligman in ’s-Heerenberg en Lengel is vooralsnog niets bekend.

Ook de gemeente Aalten kan vanwege het coronavirus de veiligheid voor toeschouwers tijdens een intocht niet garanderen. De sinterklaascomités in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo zetten daarom na overleg met de gemeente een streep door het sinterklaasfeest. “Met elkaar werd al snel de conclusie getrokken dat een traditionele intocht van Sinterklaas en zijn pieten niet mogelijk is dit jaar”, aldus burgemeester Anton Stapelkamp. Evenals in ’s-Heerenberg kijken de drie comités welke kleinschalige alternatieven wel mogelijk zijn.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)