Streep door plan voor crematorium in Etten

Gepubliceerd: 23-06-2019 10:06. Bijgewerkt: 23-06-2019 11:13

De Raad van State heeft het bestemmingsplan van Oude IJsselstreek voor het nieuw te bouwen crematorium in Etten van tafel geveegd. Buurtbewoners die de zaak hadden aangespannen reageren verheugd op de uitspraak.

"We zijn er natuurlijk ontzettend blij mee", aldus buurtbewoner Wim van Dam. Hij had er gedurende het proces alle vertrouwen in dat de uitspraak in het voordeel van de buurt zou uitvallen. "De gemeente had geen luisterend oor voor wie dan ook", vindt de strijdbare Ettenaar. "Nu zijn ze teruggefloten. Dat doet ons deugd en misschien leren ze er iets van." Door de uitspraak moet Oude IJsselstreek opnieuw naar de tekentafel. Buurtbewoner Olaf Leusink heeft genoeg vertrouwen dat het crematorium er ook na die tijd niet komt: "Zevenaar en Winterswijk krijgen ook een crematorium", aldus de Ettenaar. "Dit crematorium is dadelijk helemaal niet meer nodig. Ik heb onze advocaat gesproken en die zegt dat dit nog niet de laatste munitie is die we hebben."

De Raad van State oordeelt dat door de gemeente onvoldoende is onderzocht of realisatie mogelijk was in bestaand stedelijk gebied. Dat betekent dat Oude IJsselstreek opnieuw het proces rondom het bestemmingsplan moet doorlopen. De gemeente laat in een reactie weten kennis genomen te hebben van de uitspraak van de Raad van State. "We beraden ons nu op de vervolgstappen en gaan in overleg met de initiatiefnemer", aldus de gemeente.

Uitvaartorganisatie
Bij de betrokken uitvaartorganisatie GUV heerst geen teleurstelling. De uitspraak heeft namelijk enkel invloed op het bestemmingsplan van de gemeente. Directeur Bert van Asselt: "De bodemprocedure wachten wij in vertrouwen af."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)