Streep door koers Ronde van de Achterhoek

Gepubliceerd: 18-02-2020 10:02. Bijgewerkt: 18-02-2020 10:46

De vierde editie van de wielerkoers Ronde van de Achterhoek vindt dit jaar niet plaats. De vermindering van de politie-inzet bij wielerkoersen is voor de organisatie reden om een streep door de wedstrijd te zetten.

Marco Doets kroonde zich vorig jaar in Terborg tot winnaar

“De beperking politie-inzet met vijftig procent voor wielerkoersen bracht veel landelijke amateurkoersen in de gevarenzone”, zo laat de organisatie weten. Er is gekeken naar meerdere opties om de Ronde van de Achterhoek alsnog door te laten gaan. Zo is gesproken over het realiseren van een korte omloop tussen Bredevoort en Varsseveld en over het aansluiten bij een proefronde, maar dit bleek niet haalbaar. “Een omloop vermindert de promotie van de Achterhoek, en een profronde is financieel nog niet haalbaar”, aldus de organisatie.

Hoewel de editie van dit jaar niet doorgaat, hoeft het geen definitief einde te zijn voor de Ronde van de Achterhoek. “Samen met alle betrokkenen zoekt het bestuur naar continuïteit voor volgend jaar om de ingezette promotie van de Achterhoek niet verloren te laten gaan”, zo laat de organisatie van de wielerkoers weten.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)