Streep door evenementen vanwege corona

Gepubliceerd: 12-03-2020 15:03. Bijgewerkt: 12-03-2020 17:34

De duels van De Graafschap en wedstrijden in andere sporten gaan de komende weken niet door. Het besluit van de overheid om evenementen met meer dan honderd personen niet meer toe te staan, zorgt ook buiten de sportwereld voor veel afgelastingen.

De Graafschap zou vrijdagavond tegen Helmond Sport spelen. Hoewel er al de nodige maatregelen werden aangekondigd, is nu vanuit de overheid besloten alsnog een streep door de wedstrijd te zetten. Tot 31 maart worden evenementen met meer dan honderd bezoekers niet meer toegestaan. Dit betekent dat ook de wedstrijd De Graafschap-NEC op zondag 22 maart niet doorgaat. Ook in het amateurvoetbal wordt tot het einde van de maand niet gespeeld, evenals in andere sporten.

Naast de sportwedstrijden vinden een hoop andere evenementen geen doorgang. Zo zijn onder meer de Sportverkiezing Oude IJsselstreek, de Open Scholen Dag en de Halfvastenoptocht in Angerlo afgeblazen. Ook voorstellingen in Schouwburg Amphion kunnen geen doorgang vinden tot het einde van de maand.

De afgelastingen komen voort uit een lijst maatregelen die vanaf donderdag 12 maart zijn ingesteld vanuit de overheid. Kijk hier voor een overzicht hiervan.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)