Streep door bloemencorso in Lichtenvoorde

Gepubliceerd: 31-03-2020 17:03. Bijgewerkt: 31-03-2020 17:35

Het bloemencorso in Lichtenvoorde gaat dit jaar niet door. De coronacrisis is voor de organisatie reden om een streep door het evenement dat op zondag 13 september zou plaatsvinden te zetten.

‘Chocolade’ was vorig jaar de winnende wagen

“Naast de zorg over de gezondheid van deelnemers, inwoners en publiek zijn er nog meer argumenten die hebben geleid tot dit besluit”, zegt voorzitter Herman ter Haar. “Wij begrijpen als bestuur uiteraard dat veel mensen teleurgesteld zijn dat de 91e editie van ons corso niet doorgaat.” Er werd gekeken naar de mogelijkheid om een aangepast corso te realiseren, maar na overleg met onder meer de achttien deelnemende groepen is besloten tot afgelasting. “Uiteindelijk moeten we als Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde hierin zelf onze verantwoordelijkheid nemen.”

Niet alleen gezondheidsrisico’s lagen ten grondslag aan het besluit. “Door de afgekondigde maatregelen vanuit de overheid kunnen corsogroepen pas veel later beginnen met het bouwen van hun wagen”, zo legt Ter Haar uit. “Hierdoor kunnen niet alle corsogroepen een corsowagen bouwen van het formaat zoals we dat, als toonaangevend corso, gewend zijn.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)