Streekwedstrijden barsten los nabij Halle

Gepubliceerd: 28-04-2018 15:04. Bijgewerkt: 28-04-2018 18:43

Het nieuwe seizoen van de streekwedstrijden voor motorcrossers is zaterdag losgebarsten op circuit De Kappenbulten. Tientallen deelnemers van vier clubs uit de Achterhoek stonden aan de startstreep in Halle.


"De winter is voorbij, dat betekent dat we weer mogen vlammen", aldus deelnemer Harald Thomassen uit Borculo, die geniet van het regionale karakter van de streekwedstrijden. "We zijn wel rivalen van elkaar, maar toch kennen we elkaar." Jasper Groot Roessink vult hem aan: "Je komt jongens tegen die je op clubwedstrijden niet ziet en het zijn de mooie banen waar je op mag rijden", aldus de coureur uit Hengelo. "Normaal kom je daar niet zo vaak." Na de wedstrijd in Halle vinden er nog streekwedstrijden tussen motorcrossers uit de regio plaats in Lichtenvoorde, Varsseveld en Hummelo.

Winterswijk mist dit jaar op agenda van de streekwedstrijden, tot teleurstelling van organisatie en deelnemers. "Het was zeker niet mijn favoriete baan", aldus Thomassen. "Maar dat doet er niet toe, want het had wel wat. Het was smal, maar wel mooi altijd." Om het gat van Winterswijk op te vullen, voert de organisatie inmiddels gesprekken met andere crossbanen. "We zijn met diverse clubs in gesprek", aldus Patrick te Veldhuis van de organisatie. "Ik weet niet welke kant we opgaan, maar er komt zeker een vijfde organisator bij."

Foto: Rene Klein Baltink

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)