Streekproducten bedankje voor president

Gepubliceerd: 12-08-2021 10:08. Bijgewerkt: 12-08-2021 10:54

De burgemeesters van Winterswijk en Enschede hebben twee manden met streekproducten naar de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier gestuurd. Hij liet vorige maand weten dat zijn landgenoten niet konden wachten tot ze weer naar de markten in de grensplaatsen konden gaan.


“Het leek ons een aardige manier om aan de bondspresident te laten weten dat we zijn uitspraak hier in het oosten van het land erg hebben gewaardeerd”, aldus burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk. “En dat hij altijd welkom is om een visje te komen eten.” Na de coronaversoepelingen in juli liet de Duitse bondspresident weten dat Duitsers niet konden wachten tot ze weer naar de markten in Winterswijk en Enschede konden gaan. “Backfisch, frieten en frikandellen zijn gewoon onmisbaar”, vertelde Steinmeier destijds.

Twee manden vol streekproducten uit Enschede en Winterswijk zijn nu naar Steinmeier gestuurd. Volgens de gemeenten zitten er onder meer Achterhoekse wijn en Twentse kazen in de pakketten. “We hopen dat de heer Steinmeier onze geste kan waarderen, en dat we elkaar snel eens in levende lijve kunnen spreken over het belang van de samenwerking tussen onze grensstreken”, besluit Bengevoord.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)