Storm bezorgt de Achterhoek veel overlast

Gepubliceerd: 18-01-2018 18:01. Bijgewerkt: 18-01-2018 18:13

De storm die donderdag over Nederland trok heeft de Achterhoek veel overlast bezorgd. De Veiligheidsregio kreeg ruim 650 meldingen van omgevallen bomen, beschadigde panden en ongevallen. In Terborg werd de gevel van een bedrijfspand geblazen, terwijl in Doetinchem en Netterden bomen waterleidingen kapot trokken.


''Het dak is eraf, de houtconstructie is kapot en de gevel is helemaal kapot. De schade is enorm'', stelt directeur Freddie Bisselink van het getroffen pand in Terborg. ''Het is wat het is, ik kan mij druk maken maar dat heeft niet zoveel zin. Het komt wel weer goed'', vertelt de bewoner van de woning waarop de gevel terecht kwam. ''We zijn nog niet binnen geweest, want we mogen er nog niet in'', geeft Gabri Dekkers aan.

In Drempt ontsnapten enkele bewoners aan een omgevallen boom. ''Ik vond het heel eng, het was niet leuk. Je hoort het kraken en je ziet het vallen. Heel gek en eng om te zien'', vertelt Yvonne Kuster. De bewoner, Aloys Evers, maakte zich er minder druk om. ''Een keer eens wat anders.''

Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste meldingen uit de Achterhoek.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)