Stilte langs lijn doet pijn bij VV Gendringen

Gepubliceerd: 05-10-2020 15:10.

Sportclubs worden geraakt door de beslissing van de overheid om kantines dicht te houden en geen publiek toe te staan bij wedstrijden. Net als bij veel verenigingen was het dit weekend stil langs de lijn bij VV Gendringen, waar met name het sluiten van het clubgebouw zwaar valt.


“In eerste instantie vinden we dat voor het sociale aspect niet fijn”, zegt voorzitter John Freriks van VV Gendringen over het sluiten van de kantine. “Mensen komen niet alleen voetballen, maar ook om gezellig bij elkaar te zitten. Dat valt allemaal weg voor mensen, naast het feit dat je inkomsten mist. Die zijn ook heel hard nodig.” Ook het gemis van publiek bij sportwedstrijden wordt gevoeld door verenigingen. Alleen ouders die kinderen begeleiden of vervoeren naar wedstrijden mogen op het sportpark aanwezig zijn bij jeugdwedstrijden: “En dan heb je op zondag met het het eerste ook dat mensen niet mogen kijken”, vult Freriks aan. “Dat is toch verdomd jammer.”

Niet iedereen was zaterdag op de hoogte van de maatregelen. Joost Heuvels dacht bij de voetbalclub een wedstrijd van zijn neefje te bekijken. “Maar dat kon niet”, zegt Heuvels. “Ik had even gemist dat het verbod ook bij de jeugd geldt.” Bovenal is er op het sportpark begrip voor de maatregelen. Freriks hoopt dat mensen luisteren naar de overheid. “Als we niet luisteren, gaat het helemaal fout”, denkt de voorzitter. “Je moet er niet aan denken dat je in een volledige lockdown komt, dat er niet meer gevoetbald mag worden. Dan wordt de sociale samenhang een stuk slechter.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)