Stichting Ulft dreigt inbreker met beelden

Gepubliceerd: 13-06-2018 10:06. Bijgewerkt: 14-06-2018 12:07

De verbijstering is groot bij Stichting Oersterk in Ulft, die dagbesteding voor (jong)volwassenen met een beperking biedt. Bij een inbraak op het DRU-terrein is apparatuur en geld van cliënten buitgemaakt. Toch is er een lichtpuntje: de dader is gefilmd.

Volgens de stichting moet de inbreker tussen maandag 17.00 en dinsdag 08.30 uur hebben toegeslagen. De dader nam onder meer een televisie en twee spelcomputers mee. Maar daar bleef het niet bij. ‘’Ook het geld dat onze cliënten gebruiken voor de dagelijkse bezigheden tijdens hun dagbesteding is gestolen. Net als het activiteitengeld van de kinderen die hier in het weekend komen logeren... Vreselijk!! Dit raakt ons en onze cliënten en logeerkinderen enorm’’, schrijft de stichting.

De dader is tijdens de inbraak gefilmd. ‘’Wij willen degene die hier verantwoordelijk voor is eerst de kans geven om zichzelf te melden bij de politie (0900-8844). Meld je vóór maandag 18 juni voor 12.00 uur. Doe je dit niet, dan zetten we de beelden online’’, dreigt de stichting.

Bond van Wetsovertreders is woedend
De Bond van Wetsovertreders (BWO) reageert volgens Omroep Gelderland furieus. In een persbericht zegt BWO aangifte te zullen doen tegen Oersterk als die beelden online zet. ‘’De stichting maakt zich schuldig aan smaad en laster’’, vindt de bond.

De BWO heeft de stichting schriftelijk gesommeerd af te zien om de strafaangifte en civiele procedure te voorkomen. Oersterk lacht om dat dreigement.

Foto: REGIO8 (archief)


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)