Stevige conclusies in onderzoek Laborijn

Gepubliceerd: 12-06-2019 20:06. Bijgewerkt: 13-06-2019 1:17

Bureau Berenschot trekt stevige conclusies uit de werkwijze binnen sociale dienst Laborijn. Uit het onderzoek blijkt dat een groot deel van de klanten zich kleinerend, minachtend en respectloos behandeld voelt.

"Wij zijn geschokt en hebben gemengde gevoelens bij de uitkomsten van dit onderzoek", zegt Jorik Huizinga als voorzitter van het dagelijks bestuur van Laborijn. "We hadden niet gedacht dat de klachten in deze omvang aanwezig zouden zijn." Huizinga vindt het vooral erg voor de inwoners. "We staan voor een goede dienstverlening en het is zuur om te moeten ontdekken dat er slecht wordt omgegaan met inwoners." De aanbevelingen die door Berenschot zijn gedaan kunnen ook een nieuwe start zijn voor Laborijn vindt Huizinga. "We willen op korte termijn al dingen gaan oppakken, maar voor sommige dingen is meer reflectie nodig. Dat wordt geen makkelijke opgave, maar we lopen daar niet voor weg", aldus Huizinga.

De klachten over de werkwijze van Laborijn kwamen naar buiten nadat de Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek een meldpunt hadden ingesteld in de zomer van 2018. De onderzoeksresultaten die woensdagavond naar buiten kwamen verrast ze niet. "We vinden het een vernietigend rapport', zegt Anita Nijland namens de Rooie Vrouwen. 'Het bevestigt alle signalen die wij bij het meldpunt al binnen kregen." Dat beaamt ook haar collega Willie Oort. "Het is misschien nog wel ernstiger dan we dachten. We hebben nu de hoop dat de politiek hier uitspraken over gaat doen en de juiste conclusies gaat trekken. Er moet echt structureel wat gaan veranderen."

Foto: REGIO8/Omroep Gelderland


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)