Steun voor bewoners Grotenhuys Doesburg

Gepubliceerd: 15-01-2019 11:01. Bijgewerkt: 15-01-2019 13:23

De Doesburgse ouderen van appartementencomplex Grotenhuys die vanaf april geen warme maaltijden meer krijgen, ontvangen steun uit alle hoeken en gaten van Nederland. Het restaurant van het complex stopt met de bereidingen van warme maaltijden en er wordt nu gezocht naar een oplossing.

“We willen vooral doen wat de bewoners, en de mensen die hier gebruik van maken, belangrijk vinden”, stelt wethouder Birgit van Veldhuizen aan Omroep Gelderland. Verder geeft de wethouder aan hartstikke blij te zijn met de mensen die zich het lot van de ouderen aantrekken. De bewoners hebben die hulp namelijk dringend nodig. “Dit werkt eenzaamheid ook in de hand”, stelt bewoner Marie Meurkers. “Want samen eten is iets heel fijns voor ons, want we kunnen dan even gezellig met elkaar praten. En anders zit je de hele dag alleen op de kamer.”

SP-raadslid Nicolle Hammink is boos over het feit dat het probleem al geruime tijd aan de gang was en er nog niks aan gedaan werd. “Dit had maanden geleden al opgelost moeten worden”, stelt Hammink. “Dat kan ook, want er is een algemene reserve in Doesburg en dat had als tussenoplossing makkelijk even aangesproken kunnen worden.” Wethouder Veldhuizen gaat binnenkort met de bewoners van het complex en de mensen die hulp aanbieden om tafel om de ouderen toch van een warme maaltijden te kunnen voorzien.

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)