Sterk Orion pakt beker na volleybalkraker

Gepubliceerd: 19-02-2017 16:02. Bijgewerkt: 19-02-2017 18:27

Seesing Personeel Orion heeft zondagmiddag beslag gelegd op de nationale beker. De volleyballers uit Doetinchem versloegen Draisma Dynamo uit Apeldoorn op overtuigende wijze met 1-3.


"Dit hadden we precies zo gedroomd", aldus een uitzinnige aanvoerder Pim Kamps. "Dat het dan zo uitkomt is onbeschrijfelijk. Ik ben zo ongelooflijk trots op dit team, fantastisch." Coach Goran Aleksov was bijzonder trots op zijn team. Hij benadrukte de wilskracht dat Orion gedurende de wedstrijd toonde. "We hebben keihard gewerkt de afgelopen twee maanden. Ons doel was vandaag winnen en dat hebben we gedaan." Passer Erik van der Schaaf kon zijn vreugde bijna niet onder woorden brengen. "Geweldig! Dit is niet te beschrijven, ik ben sprakeloos." Diagonaal Joris Marcelis wist wel precies zijn gevoel te omschrijven. "Dit is de eerste prijs die ik in mijn carrière pak. En hij is verdomd lekker, echt verdomd lekker!"

Beide ploegen waren in een uitzinnig sportcentrum in Zwolle aan elkaar gewaagd. De eerste set ging gelijk op, maar in de slotfase pakten de mannen van coach Goran Aleksov de winst (23-25). De tweede set was vrijwel identiek met een zeer spannend slot waarin Orion terug kwam van een achterstand (26-28). In de derde set kwamen de volleyballers van voormalig Orion-coach Bas Hellinga terug tot 1-2 (25-19). In de vierde set pakte Orion al snel de leiding en verzekerde zich dankzij een wederom sterke slotfase (20-25) van de derde nationale beker in de clubgeschiedenis. De beker ging in 1979 en 2013 ook al eens naar Doetinchem.


Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)