Sterk De Graafschap wint van NAC Breda

Gepubliceerd: 11-11-2020 20:11. Bijgewerkt: 11-11-2020 21:30

Een sterk spelend De Graafschap heeft woensdagavond met 1-0 gewonnen van NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Mike Snoei revancheerde zich daarmee van de 2-5 nederlaag tegen FC Volendam van zaterdag.


Lange tijd was het aftasten tussen de Superboeren en de gasten uit Breda. Precies op het kwartier was De Graafschap-verdediger Toine van Huizen dicht bij de openingsgoal. Na een voorzet vanaf de linkerkant kopte de centrale verdediger op NAC Breda-keeper Nick Olij. Vlak daarna was het Ted van de Pavert die na een vrije trap opeens de bal voor zijn voeten kreeg. De centrale verdediger schoof de bal echter net voorlangs de goal. NAC zette daar in de eerste helft alleen een zwakke kopbal van aanvoerder Dion Malone tegenover. Op slag van rust schoot Daryl van Mieghem de bal na een vloeiend lopende aanval op de lat. Direct daarna was het wel raak voor de ploeg van trainer Mike Snoei, toen aanvaller Mohamed Hamdaoui het eindstation was van een goede aanval van de Doetinchemmers en de 1-0 op het scorebord zette.

In de tweede helft nam De Graafschap het heft in handen en had het betere van het spel. NAC kreeg echter de eerste mogelijkheid in de tweede helft met een schot van Immers, dat uiteindelijk een makkelijke prooi was voor De Boer. Vlak daarna een kopbal van Opoku die goed gered werd door Olij. Na iets meer dan een uur ging De Graafschap-linksback Jordy Tutuarima op avontuur en schoot de bal hard in het zijnet. NAC Breda probeerde nog tot een slotoffensief te komen, maar kwam daarbij niet tot een uitgespeelde kans.


De Graafschap neemt door de overwinning op NAC afstand van de Bredanaren op de ranglijst. De ploeg van trainer Snoei vervolgt de competitie zaterdagmiddag met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)