Stembureau Stadsmuseum wordt gevonden

Gepubliceerd: 21-03-2018 17:03. Bijgewerkt: 21-03-2018 17:34

Inwoners van Doetinchem weten het stembureau in de voormalige postkamer van het oude postkantoor redelijk te vinden. Het is voor het eerst dat op deze locatie in het huidige Stadsmuseum een stembureau ingericht is.


“Het loopt heel de tijd door”, zegt lid van het stembureau Robert Ooms. “Het valt mij niet tegen.” Ooms zat eerder bij Woonzorgcentrum Schavenweide en zag daar veel meer pieken. “Rond koffie drinken, ’s avonds na het werk.” Doetinchem geeft voor 21.00 uur geen opkomstpercentages, maar Ooms schat dat het percentage op de nieuwe locatie rond de twintig procent is.

De kiezers die komen stemmen in de oude postkamer vormen een gemêleerd gezelschap. De meeste kiezers vinden het hun plicht om te gaan stemmen. “Je hebt als Nederlandse burger het recht om te stemmen, dan moet je ook stemmen vind ik.” Zelfs iemand die onlangs verhuisd is, besloot toch om te gaan stemmen. “Wij zijn altijd bewust met de politiek bezig. Wij volgen dat vooral landelijk, ook altijd plaatselijk. Maar door de verhuizing kennen we wat minder mensen in Doetinchem, maar we vonden het belangrijk om toch een stem uit te brengen.”

De uitslagenavond in de gemeenten Montferland, Oude IJsselstreek en Doetinchem is woensdagavond vanaf 21.00 uur live te volgen op REGIO8.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)