Steekpartij bij bar na wedstrijd De Graafschap

Gepubliceerd: 10-05-2018 17:05. Bijgewerkt: 11-05-2018 6:34

Na de wedstrijd tussen De Graafschap en Telstar is donderdag in het centrum van IJmuiden een vechtpartij uitgebroken tussen voetbalsupporters. Twee supporters van De Graafschap zijn daarbij gewond geraakt.

Volgens de politie is één De Graafschap-supporter in zijn nek gestoken met een scherp voorwerp, mogelijk glas, en overgebracht naar het ziekenhuis. Hij zou buiten levensgevaar zijn. Een andere supporter raakte gewond aan zijn gezicht. Over de aanleiding van de vechtpartij is volgens de politie nog weinig bekend. "We hebben nog niet duidelijk of het een vechtpartij tussen De Graafschap-supporters onderling is geweest of dat er Telstar-aanhangers bij zijn geweest." De politie laat weten rond 17:00 uur een man uit IJmuiden te hebben aangehouden. Wat zijn exacte betrokkenheid bij het incident is geweest, is niet bekend.

Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap laat weten het incident ernstig te betreuren. "Over de aard weet ik verder niks", aldus Ostendorp. "Ik wacht op verdere informatie, maar ik vind het zo jammer. Het is iets dat helemaal niet past bij de relatie tussen Telstar en onze club. Ik hoop dat we de kracht van die relatie voor ogen houden." De directeur heeft vrijdag een gesprek met burgemeester Mark Boumans over eventuele maatregelen rondom de wedstrijd van zondag in Doetinchem. "Welk besluit de burgemeester ook neemt, wij zullen het steunen", laat Ostendorp weten. "Misschien dat we als club zelf ook tot maatregelen komen."


Foto: Twitter Friso Huizinga

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)