Steekpartij bij AZC Winterswijk

Gepubliceerd: 28-08-2015 10:08. Bijgewerkt: 28-08-2015 11:55

Een man is donderdagavond lichtgewond geraakt bij een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Winterswijk. Dat gebeurde omstreeks 19.30 uur

Volgens de officier van dienst betreft het slachtoffer een persoon die woonachtig was op het terrein van het asielzoekerscentrum. "De man kreeg ruzie met twee andere asielzoekers vanwege geluidsoverlast op hun gezamenlijke kamer", zegt woordvoerder Jeannette Scholten van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Die ruzie liep uit de hand waarop één van de daders zijn kamergenoot neerstak. Na het steekincident zijn de twee mannen gevlucht, de politie is vrijdagochtend nog steeds op zoek naar hen. Er is een pand op het terrein onderzocht, maar daar werden de twee daders niet aangetroffen. Mogelijk hebben de twee asielzoekers Nederland intussen verlaten. Het slachtoffer is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de politie. Over zijn verwondingen is niets bekend, ook is nog onbekend met welk voorwerp het slachtoffer is neergestoken.

Het COA liet vrijdagochtend weten 'ongelofelijk geschrokken' te zijn. Zij willen op korte termijn in gesprek met buurtbewoners. Scholten zegt te begrijpen dat omwonenden geschrokken en boos zijn, omdat het al het tweede ernstige incident is in zeer korte tijd. Op 13 augustus schoot de politie namelijk bij hetzelfde centrum een asielzoeker neer. Gisteravond heeft het COA daarom gelijk contact gezocht met deelnemers aan het omwonendenoverleg. Op korte termijn wordt met hen gesproken over de situatie.

Foto: 112-achterhoeknieuws.nl


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)