Ulft, Netherlands

 

Stationsgebied op de schop

Regio8 | 8 april 2015 14:42 | Aangepast op 8 april 2015 14:42
"Op het busstation komen minder perrons, want die worden toch niet allemaal gebruikt", legt Drenth uit. "Daarnaast komt er een overkapping die wel beschermd tegen regen en wind tussen het busstation en het treinstation." De overkapping die er nu staat is volgens de wethouder leuk, "maar hij werkt voor geen meter."

Na het busstation wordt de stationszijde aangepakt, hoewel een deel nu al opgeknapt wordt. "Lunchroom AlexSander die nu op het busstation zit, verhuist naar het stationsgebouw", zegt Drenth. Alex van Kalken van de lunchroom vult aan: "Uiterlijk per 1 juli verhuizen we. Het zal wel wennen worden na ruim tien jaar hier, maar we hopen dat we de mensen blijven trekken als we aan de andere kant van het spoor zitten." De fietsenstalling voor het station verdwijnt die verhuist naar de andere kant van het spoor zodat fietsers vanuit Oosseld niet meer over hoeven te steken om hun fiets te stallen. Op de plek van de fietsenstalling moet dan meubilair komen dat ook door skaters te gebruiken is. "Dat wordt in overleg gedaan met de skaters, zodat zij een plek krijgen die op hen is afgesteld, maar die ook te gebruiken is voor andere doeleinden", aldus de wethouder. De Stationsstraat wordt vanaf de Terborgseweg alleen nog maar bereikbaar voor fietsers, voor auto's wordt er naast de kapsalon een tiental meter verderop een nieuwe straat aangelegd.

Als laatste wordt in 2017 het spoor zelf aangepakt. "Het perron wordt verbreed, de sporen gaan er helemaal uit, worden verlegd en langs het kantoor van de Belastingdienst komt een opstelspoor zodat treinen 's nachts in Doetinchem kunnen blijven staan", zegt Drenth. De werkzaamheden aan het spoor zullen in een vakantie plaatsvinden om de overlast zo klein mogelijk te houden.

De kosten voor het project zijn zo'n 15 miljoen euro, waarbij het grootste deel door ProRail en de NS betaald worden. De rest komt van de Provincie, het Rijk, de Regio Achterhoek en de gemeente Doetinchem. Die laatste draagt voor ongeveer een miljoen bij in het project, voornamelijk met grond om de nieuwe weg en een deel van het nieuwe busstation te realiseren.

Meest gelezen

Patiënten Slingeland kunnen gratis parkeren bij Amphion

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 1 feb 2023 16:25

De Graafschap mist trainer Poldervaart tegen De Treffers

Jasper Hazelaar | Remco Geurts | 6 feb 2023 21:15

Lees ook

Maatregelen tegen bevers in Vorden

Op Landgoed Hackfort bij Vorden zijn maatregelen genomen tegen bevers. De dieren zijn welkom, maar h...

Man gewond na aanrijding bij Ruurlo

Twee automobilisten zijn woensdagmiddag op elkaar gebotst in het buitengebied van Ruurlo. Een van de...

Doetinchem dertien miljoen euro in de plus

Doetinchem heeft het jaar 2021, mede door een tekort aan personeel, afgesloten met een overschot van...

Petitie aanpassing kruising N317 gestart

Stichting Dorpsbelang Etten heeft in navolging van het plaatsen van spandoeken bij de kruising van d...

Duizenden euro's boete voor De Graafschap

De Graafschap heeft van de KNVB een geldboete van bijna zevenduizend euro gekregen vanwege 'wanordel...

Kleurrijke aftrap van Mañana Mañana

Na twee jaar is Mañana Mañana weer terug van weggeweest. Ruim zesduizend festivalgangers kwamen vr...