Ulft, Netherlands

Stationsgebied op de schop

Regio8 | 8 april 2015 14:42 | Aangepast op 8 april 2015 14:42
"Op het busstation komen minder perrons, want die worden toch niet allemaal gebruikt", legt Drenth uit. "Daarnaast komt er een overkapping die wel beschermd tegen regen en wind tussen het busstation en het treinstation." De overkapping die er nu staat is volgens de wethouder leuk, "maar hij werkt voor geen meter."

Na het busstation wordt de stationszijde aangepakt, hoewel een deel nu al opgeknapt wordt. "Lunchroom AlexSander die nu op het busstation zit, verhuist naar het stationsgebouw", zegt Drenth. Alex van Kalken van de lunchroom vult aan: "Uiterlijk per 1 juli verhuizen we. Het zal wel wennen worden na ruim tien jaar hier, maar we hopen dat we de mensen blijven trekken als we aan de andere kant van het spoor zitten." De fietsenstalling voor het station verdwijnt die verhuist naar de andere kant van het spoor zodat fietsers vanuit Oosseld niet meer over hoeven te steken om hun fiets te stallen. Op de plek van de fietsenstalling moet dan meubilair komen dat ook door skaters te gebruiken is. "Dat wordt in overleg gedaan met de skaters, zodat zij een plek krijgen die op hen is afgesteld, maar die ook te gebruiken is voor andere doeleinden", aldus de wethouder. De Stationsstraat wordt vanaf de Terborgseweg alleen nog maar bereikbaar voor fietsers, voor auto's wordt er naast de kapsalon een tiental meter verderop een nieuwe straat aangelegd.

Als laatste wordt in 2017 het spoor zelf aangepakt. "Het perron wordt verbreed, de sporen gaan er helemaal uit, worden verlegd en langs het kantoor van de Belastingdienst komt een opstelspoor zodat treinen 's nachts in Doetinchem kunnen blijven staan", zegt Drenth. De werkzaamheden aan het spoor zullen in een vakantie plaatsvinden om de overlast zo klein mogelijk te houden.

De kosten voor het project zijn zo'n 15 miljoen euro, waarbij het grootste deel door ProRail en de NS betaald worden. De rest komt van de Provincie, het Rijk, de Regio Achterhoek en de gemeente Doetinchem. Die laatste draagt voor ongeveer een miljoen bij in het project, voornamelijk met grond om de nieuwe weg en een deel van het nieuwe busstation te realiseren.

Lees ook

Minimaal zestig woningen op voormalig voetbalvelden Lengel

Altijd al op een voormalig voetbalveld willen wonen? Het kan over een tijdje in Lengel. Nu voetbalcl...

Showdown-sporters uit Wehl zoeken nieuwe scheidsrechters

Showdown-vereniging BonBini uit Wehl is de enige club in de Achterhoek waar mensen met een visuele b...

Legendarisch kerstverhaal komt naar Braamt: "Het is nog steeds actueel"

Kerstmis staat weer voor de deur. Daarom vindt Geert Prein, eigenaar van het Land van Jan Klaassen, ...

Ruim 550 nieuwe woningen in Varsseveld, wijk moet aandoen als park

In de nieuwbouwwijk de Tuit in Varsseveld worden er de komende jaren 566 nieuwe woningen gebouwd. On...

Uitslaande brand in schuur bij woning in Zelhem

In een schuur achter een woning van een ouder echtpaar aan de Keijenborgseweg in Zelhem is vrijdagoc...

Temperatuur gaat oplopen, voorspelt weerboer Gerrit Vossers vanuit Ulft

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek door. V...