Startsein voor spoorverdubbeling bij Didam

Gepubliceerd: 17-12-2018 17:12. Bijgewerkt: 17-12-2018 17:22

De spoorverbetering tussen Zevenaar en Didam is maandag officieel gestart. Het dubbele spoor moet de betrouwbaarheid van de lijn verbeteren en een eerste opstap zijn naar het verdubbelen van het spoor tot station Doetinchem de Huet.


"Het is natuurlijk heel goed dat de verbinding naar Arnhem nu nog beter wordt", vindt Peter de Baat, burgemeester van Montferland. "We gaan van iets boven de twintig minuten naar iets onder de twintig minuten aan reistijd. Dorothé Wennekendonk, regiodirecteur van ProRail, deelt het enthousiasme: "Voor de reizigers is het vooral van belang dat de treinen niet meer op elkaar hoeven te wachten en dat er dus een betere betrouwbaarheid van het netwerk komt." Tijdens de werkzaamheden die eind 2020 gereed moeten zijn, is er twee keer een periode dat het treinverkeer op het traject stil komt te liggen. "Er is wel wat overlast", aldus Wennekendonk over de afsluitingen in het voorjaar en in de zomer. "Dat is nodig om alles tijdig op te kunnen leveren."

De Baat hoopt dat het dubbele spoor wordt doorgetrokken naar station Doetinchem de Huet. "Wij denken ook dat het heel belangrijk is dat dat opgepakt wordt door iedereen die daarbij betrokken is", aldus De Baat. "Dat hoort ook bij de schakelfunctie van Montferland. We doen het niet alleen voor onszelf maar ook voor onze omgeving." Gelderland ziet de spoorverdubbeling ook wel zitten, maar onderzoekt eerst de mogelijkheden. "We zijn nu een verkenning aan het uitvoeren", aldus gedeputeerde Conny Bieze. "De provincie heeft gezegd: 'Wij willen dat gaan doen'. Daar is ook al geld voor gereserveerd, maar na die verkenning kunnen we pas gaan zeggen welke stappen we daarvoor kunnen gaan zetten."

Foto: Provincie Gelderland

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)