Startschotgala vult Feestfabriek met trots

Gepubliceerd: 14-04-2021 14:04. Bijgewerkt: 14-04-2021 16:52

De Feestfabriek organiseert als onderdeel van de serie proeven van Fieldlab Evenementen een groot testevenement op de Schans in Lichtenvoorde. Tienduizend mensen zijn met een negatieve coronatest op zak op zaterdag 1 mei welkom op het Zwarte Crossterrein tijdens het Startschotgala.


“Op het moment dat ze door de poorten zijn, mogen zij weer binnen de anderhalve meter wandelen en elkaar vasthouden en omhelzen”, zegt woordvoerder Lotte Post van de Feestfabriek. “Maar we vragen wel om mondkapjes op te houden in het kader van het onderzoek.” Ondanks het verzoek, wordt er niet gehandhaafd op het dragen van een kapje. Met het Startschotgala onderzoekt Fieldlab Evenementen of dergelijke feesten coronaproof kunnen plaatsvinden. Dat de Feestfabriek de test mag organiseren zorgt volgens Post voor vreugde op het kantoor in Hengelo: “We krijgen het vertrouwen van alle overheidsinstanties. Het is eer, het is tof.”

Het is het eerste festival sinds de Zwarte Cross in 2019 dat het bedrijf mag organiseren. “We waren er heel erg aan toe”, zegt Post, die de sfeer bij de veertig werknemers na de aankondiging zag omslaan. “Je merkt intern dat de adrenaline begint te stromen. Die staan te popelen om weer de wei in te mogen.” Want hoewel de Feestfabriek het afgelopen jaar onder meer cannabisbier en sneakers op de markt bracht, zorgt het Startschotgala voor een ander gevoel. “Daar halen we ook veel creativiteit en energie uit”, zegt Post. “Maar dit is wel echt waar we het voor doen. Festivals organiseren.”

‘Het zal toch wel zo zijn?’
De kaartverkoop gaat vrijdagochtend om 11.00 uur van start. Hoewel er op internet kritiek is op onder meer de testverplichting die wordt opgelegd, verwacht Post veel animo: “Het zal toch wel zo zijn dat mensen zin hebben in een feestje? Ik denk dat een aantal mensen het ook interessant en leuk vindt om een bijdrage te leveren aan het onderzoek. Om te kijken hoe we in de toekomst met z’n allen veilig en verantwoord dit soort dingen kunnen doen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)