Start bouw StadsHub Doetinchem vertraagd

Gepubliceerd: 22-01-2019 14:01. Bijgewerkt: 22-01-2019 15:18

De realisatie van de StadsHub, het zes verdiepingen tellende hotel- en appartementencomplex voor jongeren bij het station in Doetinchem, loopt vertraging op. De initiatiefnemers gaan er vanuit dat in de loop van 2019 de schop in de grond gaat.

“Het is gewoon een complex plan”, vertelt mede-initiatiefnemer Jouke Lavalaye over de realisatie van het complex. Aanvankelijk wilden de bedenkers van het plan in 2019 de deuren openen, maar dat lukt niet. “Er moet van de grond af aan iets worden opgebouwd en dat vraagt de nodige organisatie- en denkkracht”, aldus Lavalaye, die aangeeft dat momenteel gezocht wordt naar investeerders. “Geld is gewoon het belangrijkste op dit moment, maar we hopen in 2019 alsnog te kunnen beginnen met de realisatie.” De bouw van de StadsHub zal vervolgens een jaar in beslag nemen.

Lavalaye blijft overtuigd van de meerwaarde van het complex voor de regio. “De vraag naar goede woningen voor jongeren is in de regio namelijk heel groot”, aldus de mede-initiatiefnemer. “En wat het plan uniek maakt is dat je jongeren van buiten de regio bij elkaar zet. Met gelijkgestemden op een locatie waar je ook leuke dingen kan doen.”

Foto: StadsHub (impressie van kamer)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)