Stanley Koemans wil rentree in Bundesliga

Gepubliceerd: 17-09-2018 15:09. Bijgewerkt: 17-09-2018 16:08

De Zelhemse bokser Stanley Koemans wil zichzelf opnieuw in de kijker spelen bij Duitse clubs om voor het tweede seizoen op rij uit te kunnen komen in de Bundesliga, nu zijn voorgaande club Chemnitz niet meer uitkomt op het hoogste niveau. De eerste mogelijkheid voor een goed resultaat dient zich maandagavond aan, in de vorm van de finale van het NK in de klasse superzwaargewicht.


"De voorbereiding loopt super", aldus een zelfverzekerde Stanley Koemans. "Ik ben fit, ben er klaar voor en ik ga mijn derde titel meenemen." De Zelhemse bokser is hersteld van een handblessure. "In de voorbereiding heb ik helemaal geen klachten gehad. Ik heb er veel vertrouwen in dat hij het goed blijft doen." De partij tegen Kilat Hallie betekent een mogelijkheid op sportieve revanche, omdat Koemans het vorige treffen tussen de twee verloor van de Alkmaarder. "Ik verwacht een partij waarin ik aan de winnende hand ben", aldus de Zelhemmer. "En waarin ik toch mijn fysieke overhand op hem zal neerlaten."

Mocht hij zijn titel van Nederlands Kampioen succesvol verdedigen, is de kans groter dat hij in beeld komt bij Bundesligateams. Toch is nog niets zeker voor aankomend seizoen. "Ik moet mijn naam goed waarmaken de komende tijd", aldus Koemans. "En hopen dat een ander team mij tot zich neemt, dat ik daarvoor in de Bundesliga kan boksen." En dat betekent dat de bokser van COB uit Doetinchem alles op alles moet blijven zetten. "Als ik goed presteer de komende wedstrijden, dan word ik gezien door de teammanagers. Als zij mij goed genoeg vinden, dan kan ik aangenomen worden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)