Standbeeld van Jolink monddood gemaakt

Gepubliceerd: 04-10-2021 9:10. Bijgewerkt: 04-10-2021 9:47

Het standbeeld van zanger Bennie Jolink in Hummelo werd zondagmiddag aangetroffen met een tekst op een stuk tape. Dit was geplakt over de mond van de Achterhoeker, mogelijk naar aanleiding van zijn bericht op sociale media.

'Waarover men geen verstand heeft, is zwijgen beter', valt op het stuk tape te lezen, meldt Omroep Gelderland. Het is niet helemaal helder waarom het standbeeld van de 75-jarige Jolink op deze manier onder handen is genomen. Het valt wel samen in een weekend waarin de frontman van Normaal bakken met kritiek over zich heen kreeg na een bericht op Facebook. Daarin schreef de Achterhoeker dat iedereen die geen coronaprik wil, vanaf nu 'een Asociale Achterlijke Wappie' ofwel een 'A.A.W.er' moet worden genoemd. "Een beetje duidelijkheid in deze tijden is wel gewenst, lijkt me", voegde hij daaraan toe. "In Duitsland, België, Frankrijk, en noem maar op, vindt niemand het een probleem te bewijzen dat je gevaccineerd of getest bent. Wie daar wél over ligt te zeiken is dus een: A.A.W.er!!", aldus het boegbeeld van de band Normaal.

Op het bericht, dat Jolink op persoonlijke titel op zijn eigen Facebook plaatste, werd door veel mensen erg boos gereageerd. De strekking: mensen vinden dat de Achterhoeker veel te ver gaat. 'Waar is het misgegaan, Bennie? Voor velen en ook voor mij als boer uit Heino ben jij het boegbeeld die opkwam voor de waardigheid van een minderheid in ons land. De plattelanders. De boeren. Jij hebt vele boeren terecht hun trots teruggegeven. Waarom kies jij ervoor om op jouw leeftijd juist een minderheid te ridiculiseren?', schrijft Frank Ruesink.

'Triest deze uitspraak'
Een andere reactie kwam van Monique: 'Triest deze uitspraak van je Bennie Jolink...en ja ik ben net als jij ook gevaccineerd en draag de QR code bij me maar dat geeft mij en jou niet het recht om een ieder die een andere keuze heeft gemaakt weg te zetten als achterlijke asociale wappie! Wie geen respect kan opbrengen voor de ander verdient zelf ook géén respect.'

Foto: Omroep Gelderland


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)