Stamceltherapie redmiddel voor lymepatiënt

Gepubliceerd: 13-02-2018 13:02. Bijgewerkt: 13-02-2018 14:04

Iris Reuterink uit Gaanderen lijdt door de ziekte van Lyme al jaren een futloos bestaan in de nabijheid van haar bank. Een stamceltherapie in Duitsland is haar laatste hoop, maar dat kost veel geld.


"Voor mij is dit mijn enige en laatste redmiddel en hoop", aldus Iris Reuterink. Op haar tiende werd de inmiddels 27-jarige Iris gebeten door een teek, maar pas in 2008 begonnen de symptomen zich te manifesteren in de vorm van een flinke griep. Wat volgde was een marathonsessie langs ziekenhuizen zonder duidelijk antwoord. Na acht jaar volgde uiteindelijk het woord: de ziekte van Lyme. "In eerste instantie ben je blij dat je een diagnose hebt", aldus Iris. "Maar uiteindelijk was het een grote klap om te weten dat er geen behandelingen zijn."

In Nederland liggen er geen behandelmogelijkheden, maar in Duitsland kan Iris stamceltherapie volgen. Om de therapie te volgen moet er met crowdfunding 35.000 euro worden verzameld, terwijl er geen garantie is op resultaat. "Niks doen is geen optie, dan blijf ik stilzitten en blijf ik ziek", aldus Iris, die zegt op basis van ervaringen vertrouwen te hebben in de stamceltherapie. "Aangezien de resultaten goed zijn, ga ik het zeker proberen. Ik heb in Nederland zo veel geprobeerd om beter te worden, dit is echt mijn allerlaatste kans."

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)