StadsLAB Doetinchem houdt trollenoptocht

Gepubliceerd: 28-12-2016 16:12. Bijgewerkt: 28-12-2016 16:31

Het winkelend publiek in Doetinchem werd woensdagmiddag verrast door trollen die in de binnenstad mensen enthousiast moesten maken voor een ontwerpwedstrijd van het StadsLAB. De ontwerpwedstrijd is in het leven geroepen om een nieuwe 'groene poort' te realiseren op de kruising Hamburgerstraat - Raadhuisstraat.


"Met het groen project beogen we om het groen van de Achterhoek naar Doetinchem te halen", aldus Brigitte Doppen van StadsLAB. De reden dat StadsLAB voor trollen heeft gekozen om de aandacht te trekken voor de groene wedstrijd is volgens Doppen heel logisch. "De trollen zijn helemaal in het groen, dat in het kader past van de groene ontwerpwedstrijd. Voor de kinderen zijn ze heel aansprekend en ze hebben de nodige tamtam bij zich om de aandacht te trekken." De trollen deelden folders uit en hoopten daarmee te bereiken dat het publiek mee zal gaan doen aan de wedstrijd.

"Er waren vier prachtige stadspoorten waarvan ze één gaan herbouwen", legt oma trol uit. Met een groep van acht man struinden ze door Doetinchem. "De inwoners van Doetinchem mogen ideeën daarvoor inleveren." De winnaar met het beste ontwerp voor een stadspoort wordt daadwerkelijk uitgewerkt. Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd. Op 31 januari sluit de inschrijving en kiest een vakjury de tien beste ontwerpen/ideeën. Uit die top tien kan er door burgers gestemd worden op drie favorieten, waar de vakjury uiteindelijk het winnende ontwerp uit kiest.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)