Stadsfeest wil groeien naar grote namen

Gepubliceerd: 03-09-2019 17:09. Bijgewerkt: 03-09-2019 17:14

Duizenden bezoekers hebben dit weekend samen in het centrum van Doetinchem het Stadsfeest gevierd. De organisatie merkt dat verschillende onderdelen van het feest een gevarieerde doelgroep trekken en door het groeiende budget wordt steeds meer mogelijk.


“Ik denk dat we weer goed in de lift zitten”, vertelt locatiemanager Niels Teunissen van het Stadsfeest. Drieduizend jongeren vermaakten zich met name donderdag- en zaterdagavond bij de D-toren, terwijl duizenden andere bezoekers andere activiteiten in en rond het stadscentrum vonden. Voor Günter Giesen was het na zeventien jaar zijn laatste Stadsfeest als onderdeel van de organisatie. Hij ontving van de gemeente een zilveren eremedaille voor zijn inzet. Giesen geeft aan het feest in zijn tijd flink is veranderd: “We hebben natuurlijk hele grote namen gehad”, aldus de organisator, die onder meer betrokken was bij boekingen, podium en presentatie. “Tot aan die roemruchte diefstal”, zegt Giesen. “Toen is het allemaal terug naar af gegaan, we moesten opnieuw gaan bouwen.”

Die diefstal, in 2013 werd 100.000 euro gestolen, is de organisatie van het Stadsfeest bijna te boven. “Het is wel een van de grotere evenementen van Doetinchem, dus daar mogen ook de landelijke artiesten optreden”, vindt Teunissen. De tijd dat grote namen als Guus Meeuwis, Waylon en Ellen ten Damme op het feest staan moet volgens hem binnen enkele jaren weer terugkeren: “We willen daar naartoe groeien, maar wel met beleid.” Giesen heeft vertrouwen in de toekomst: “Er is voldoende ruimte om het Stadsfeest te laten groeien, zonder dat het uit z’n voegen barst.”

Foto: RonVMedia

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)