Sportverkiezing Oude IJsselstreek debuteert

Gepubliceerd: 16-03-2019 20:03. Bijgewerkt: 16-03-2019 21:46

Sporters met een bijzondere prestatie werden vrijdagavond in het zonnetje gezet tijdens de eerste editie van de Sportverkiezing in Oude IJsselstreek. Hockeyclub Oude IJsselstreek werd de grote winnaar van de avond: zij wonnen de Sportpromotieprijs en het eerste damesteam werd Sportploeg van het jaar.

“De prijs is echt best wel bijzonder voor ons”, legt Mette Groot Obbink, hockeyster van dames één bij Hockeyclub Oude IJsselstreek, uit. “Onze tegenstanders hockeyen wat langer dan wij doen. Ik vind het super.” Gemeente Oude IJsselstreek wil met de avond vooral mensen activeren om te gaan bewegen. “Sport is goed voor jong en oud”, aldus wethouder Bert Kuster. “Daarom is het goed dat zo’n avond nog eens benadrukt dat je met sport hele mooie prestaties neer kunt zetten.” Bernice Sangers werd Sportvrouw van het jaar. "Het bodybuilden is niet heel erg bekend", vertelt de bodybuildster. "En als je dan ook nog Sportvrouw wordt in het bodybuilden dan is dat echt een topcompliment."

Wilco Giesen werd gekroond tot Sporter met een beperking van het jaar. “Die prijs betekent een stukje erkenning voor mij”, aldus Giesen. “En zeker ook voor de sporters met een beperking.” De sporter merkt dat er door de Special Olympics van 2018 aandacht komt voor sporters met een beperking. “We merken dat er in de Achterhoek toch meer projecten en samenwerkingsverbanden ontstaan.” Volgens Kuster is de avond voor herhaling vatbaar, en wellicht niet alleen op sportgebied. “Vanuit de gemeenteraad is ook al gevraagd: 'waarom doe je dit alleen voor sport en zou dit ook voor cultuur kunnen?’”, legt de wethouder uit. “Dat zou best kunnen maar daar moeten we dan een plan van aanpak voor maken.”

Alle winnaars:
Sportman van het jaar 2018: Roel Hunting
Sportvrouw van het jaar 2018: Bernice Sangers
Sportploeg van het jaar 2018: Hockeyclub Oude IJsselstreek dames één
Sporttalent van het jaar 2018: Thessa Gilbers
Sporter met een beperking van het jaar 2018: Wilco Giesen
Sportpromotieprijs 2018: Hockeyclub Oude IJsselstreek

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)