Sportschool in Terborg geeft zaterdag les

Gepubliceerd: 26-02-2021 11:02. Bijgewerkt: 01-03-2021 15:32

Met de landelijke actie 'stilzitten is geen optie' willen sportscholen zaterdag de noodzaak van heropening onder de aandacht brengen. Sportschool Physique uit Terborg sluit zich aan bij de actie en organiseert lessen in de buitenlucht omdat ze net als kappers en andere contactberoepen weer open willen.

"We doen mee aan de actie voor onze leden, sporten is gewoon essentieel om gezond te kunnen leven", vindt Chantal Verhoef, clubmanager van sportschool Physique in Terborg. De sportschool biedt zaterdag van 09.00 uur tot 13.00 uur verschillende coronaproof buitenlessen aan. "Wij als sportschool voelen ons niet gehoord door de overheid terwijl wij weten dat we verantwoord open kunnen", zegt Verhoef. Sportscholen mogen nu buiten sport organiseren met maximaal twee personen exclusief trainer, maar pleitten ervoor om weer gebruik te mogen maken van de binnenruimtes.

Verhoef hoopt van de overheid op dezelfde behandeling als kappers: "Ik vind het fijn dat we in maart weer naar de kapper kunnen met zijn allen, maar in mijn optiek is sporten ook heel belangrijk." De sportschool heeft de afgelopen tijd zijn best gedaan om leden te kunnen bedienen: "We hebben met onze personal trainers geprobeerd zoveel mogelijk leden te kunnen laten sporten, twee leden die sporten met een personal trainer per half uur ging erg goed en verantwoord."

Bijna driehonderd aanmeldingen
De actie wordt georganiseerd door overkoepelende organisatie Exclusieve Sportcentra, ruim 280 sportscholen hebben zich al aangemeld voor de actie zaterdag. In België werden eerder door sportscholen soortgelijke acties gehouden. Verhoef geeft aan dat de aanmeldingen voor zaterdag al binnen stromen, maar het mogen er van haar nog meer worden.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)