Sportprijzen Oude IJsselstreek uitgereikt

Gepubliceerd: 15-03-2021 10:03.

Oude IJsselstreek heeft zondagmiddag de uitgestelde zes sportprijzen van de gemeente over 2019 uitgereikt. Tijdens de - vanwege corona kleinschalige - uitreiking vielen onder meer Thomas Damman en Lonneke Slöetjes in de prijzen.

"Het is al bijna een jaar geleden dat de Sportverkiezing niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen", aldus de gemeente. "Ook het sportseizoen ligt sinds begin 2020 bijna volledig stil door de coronamaatregelen. Toch wilden we als gemeente aandacht geven aan deze sportprestaties en werden de prijzen alsnog uitgereikt." Damman werd verkozen tot Sportman van het jaar vanwege het volbrengen van de Triathlon van Hamburg in 2019. De inmiddels met volleybal gestopte Lonneke Slöetjes werd geëerd als Sportvrouw van het jaar vanwege haar succes met de Turkse volleybalclub Vakifbank. De geboren Varsseveldse won zowel de landstitel, de beker, de Champions League als het wereldkampioenschap voor clubs.

Het jeugdteam van het Terborgse Hercules werd verkozen tot Sportploeg van het jaar 2019. De jonge tafeltennissers uit het team komen inmiddels uit in de hoogste klasse voor jeugdteams. Sporttalent van het jaar werd survival-atleet Kick Woltering en Unieke Sporter van het jaar 2019 werd voetballer Joris Veenink. De Sportpromotieprijs 2019 ging naar De KrampRun in Varsseveld. Zij worden door de gemeente geprezen voor de manier waarop de hardloopwedstrijd Varsseveld op de kaart zet als sportdorp.

Foto: R. Kleinpenning

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)