Sportpark Longa'30 open na negatieve testen

Gepubliceerd: 20-09-2020 14:09.

Longa'30 heropent vanaf maandag de deuren van het sportpark. De jeugdspelers van de club met verschijnselen van corona zijn allemaal negatief getest.

“Daar zijn we als bestuur heel blij mee, in de eerste plaats voor de spelers zelf”, laat de club in een verklaring op de site weten. “Dit betekent dat de eerste grote zorg weg is.” Om die zorg weg te houden, blijven er op het sportpark wel maatregelen van kracht. “Het park is enkel open voor trainingen en wedstrijden, de kleedkamers blijven tot nader order gesloten. Voor bezoekende teams zullen wij de kleedkamers wel openstellen”, staat in de verklaring. “De kantine blijft voorlopig ook dicht. Er zal enkel een uitgiftepunt zijn voor non-alcoholische dranken en eten.”

Longa’30 werd afgelopen week op de vingers getikt door de gemeente Oost Gelre. De club heeft met name in en rond de kantine de coronaregels niet goed nageleefd en er werd een boa onheus bejegend. Longa’30 wil dat in de toekomst voorkomen. “Hoe vervelend sommige beslissingen ook zijn; wij zien het nu als bittere noodzaak gezien de laatste ontwikkelingen. Het bestuur beraadt zich over mogelijkheden om alles weer open te kunnen stellen, maar ook om de coronamaatregelen in de toekomst goed te kunnen handhaven.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)