Sportieve verrassing voor ouderen in Ulft

Gepubliceerd: 06-05-2020 16:05. Bijgewerkt: 06-05-2020 16:56

Oudere bewoners van zorgcentrum Meulenbeek in Ulft kregen woensdag een sportieve verrassing. Medewerkers van sportcentrum Physique kwamen in samenwerking met Azora op bezoek om samen met de ouderen een speciale workout te doen.


"We vinden het belangrijk dat iedereen toch kan bewegen in deze tijd", aldus Sil Barka Osman, een van de personal trainers van Physique die woensdag aanwezig was bij het zorgcentrum. "Die mensen zitten meestal binnen, wat is er dan mooier om met een personal trainer op een leuk muziekje wat beweging te krijgen?" De bewoners kregen een felle ballon, waarna de personal trainers verschillende oefeningen uitbeelden. "Het is vooral leuk om te zien dat iedereen mee kan doen", vindt Osman. "Vanuit bed, staand of zitten, je zag vooral veel vrolijkheid."

Osman geeft aan dat het sportcentrum klaar is om weer open te gaan. "Hopelijk horen we daar vanavond (woensdagavond, red.) meer over", zegt de personal trainer. "Maar nu bieden we bijvoorbeeld gratis personal training aan voor leden, om zo toch in contact te blijven." Volgende week gaan de trainers daarnaast op bezoek bij woonzorgcentrum Antonia in Terborg: "We hopen daar nog meer bewoners fit te maken en vrolijk te krijgen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)