Sportieve primeur op school in Doetinchem

Gepubliceerd: 13-09-2017 14:09. Bijgewerkt: 13-09-2017 14:48

Als eerste basisschool in Nederland heeft Het Noorderlicht in Doetinchem een Joy of Moving lane van NOC*NSF gekregen. Doel is om kinderen, naast het gebruikelijke lespakket, meer aan het sporten te krijgen.


"Dit soort schoolgebouwen nodigen niet echt uit tot bewegen", weet hoofd Sportparticipatie Richard Kaper van het NOC*NSF. "Dus we helpen scholen in programma’s om gebruik te maken van gangen en andere methodes om lekker te bewegen." Als eerste school van Nederland kreeg het Noorderlicht een soort atletiekbaan door de school heen. "Ik hoop dat we daar heel veel gebruik van gaan maken", vertelt schooldirecteur Herman Nieuwenhuis. "De kinderen worden ook betrokken bij het inrichten van de baan, dat stimuleert heel erg om het te gebruiken."

Volgens wethouder Peter Drenth is de atletiekbaan door de gang slechts een begin. "Straks zal je nog veel meer dingen zien in de school die aanleiding geven om te rennen, te bewegen of om kunstjes te doen." Naast het Noorderlicht hoopt Drenth dat andere Doetinchemse scholen aanhaken bij het initiatief: "Uiteindelijk moet het uitgerold worden over alle scholen in Nederland. Wij zullen natuurlijk niet nalaten om te kijken of alle andere scholen ook voorzien kunnen worden."

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)