Ulft, Netherlands

 

Zaalvoetballer Orriëns is met bekerstunt voorbeeld voor De Graafschap

Yordi Orriëns uit Zieuwent is met zijn zaalvoetbalcub ZVV Ede een voorbeeld voor De Graafschap. Orriëns en zijn teamgenoten komen uit in de eerste divisie, maar wisten zich wel te plaatsen voor de landelijke bekerfinale. De Doetinchemmers hopen donderdagavond te stunten tegen landskampioen Ajax en een stap te zetten naar de halve finale, voor het eerst in de geschiedenis.
Jasper Hazelaar | 2 maart 2023 11:08 | Aangepast op 2 maart 2023 11:08
“Tijdens het toernooi hebben we twee eredivisieclubs geloot en daar ook van gewonnen”, zegt de 28-jarige Orriëns, die zich vorige week met zijn ploeg ZVV Ede plaatse voor de finale door JCK-AISO met 2-3 te verslaan. In eerdere rondes werden met Asv LEBO en Groene Ster Vlissingen twee ploegen uit de hoogste divisie verslagen. “De beker zijn altijd wedstrijden op zich”, zegt de Zieuwentenaar over verrassen in toernooivoetbal. “Je ziet aan Spakenburg dat niks onmogelijk is, dus wellicht zit er voor De Graafschap een stunt in.”

De tips die hij heeft? “Fanatiek beginnen en er echt kort opzetten, zoals Spakenburg ook de eerste tien minuten druk zette", geeft Orriëns aan, doelend op de stunt van de amateurs tegen FC Utrecht. "Dan moet je hopen dat die goal valt en dat je het publiek meekrijgt. Je kan dat niet de hele wedstrijd volhouden, dus je moet op momenten inzakken. Het moet een vechtwedstrijd worden. Ajax wil lekker voetballen, maar dat moet je ze onmogelijk maken. Op een koude donderdagavond, met een lastig veld, het kan altijd lastig worden.”

AZSV
Orriëns kwam zelf uit in de jeugd van De Graafschap, maar brak niet door. De Zieuwentenaar vertrok in de A-jeugd en kwam daarna in de zaal terecht. “Dat trok me gelijk”, zegt Orriëns, die op het veld wel nog altijd speelt voor vierdedivisionist AZSV uit Aalten. “Zaalvoetbal is lekker binnen, alles op techniek. Bij De Graafschap stond ik vaak achterin, hier is het aanvallen en verdedigen. Het is gewoon een heel dynamisch spelletje.”

Bekerfinale tegen topclub
De Graafschap kan donderdagavond voor een grote verrassing zorgen. Voor de zaalvoetballers van ZVV Ede is promotie het grote doel. “En dat ziet er goed uit, want we hebben dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Dat is ook wel de prioriteit”, aldus Orriëns, die stiekem ook al vooruitblikt op de bekerfinale tegen topclub FC Eindhoven. “Dat is een leuk toetje, want het halen van die finale is al een prijs op zich. Maar we hebben niks te verliezen, dus laat ze maar komen.”

Foto: Theo Beumer

Meest gelezen

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Grootste verkeersader van de Achterhoek gaat twee weken dicht

Charlotte van de Kant | Davie Klein Gunnewiek | 29 mrt 2023 15:20

Lees ook

Slingeland opent De Graafschap-kinderkamer

Op de kinderafdeling van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is dinsdagmiddag een kamer volledig...

Bresser twee jaar langer bij De Graafschap

Jefta Bresser blijft langer in dienst als hoofd jeugdopleiding van De Graafschap. Het aflopende cont...

De Graafschap spreekt over toekomst trainer

De toekomst van trainer Reinier Robbemond is dinsdagavond onderdeel van gesprek bij de reguliere ver...

Poldervaart wordt trainer De Graafschap

Adrie Poldervaart wordt komend seizoen de nieuwe trainer van De Graafschap. De huidige assistent van...

De Graafschap pakt punt bij ADO Den Haag

De Graafschap heeft zondag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Hoewel de t...

Doelman Bakker van AZ naar De Graafschap

De Graafschap heeft met Mees Bakker een nieuwe doelman voor het komende seizoen gevonden. De jonge k...