Ulft, Netherlands

Wielrenner Ryan Gal uit Neede jaagt zijn wielerdroom na

Wielrenner Ryan Gal uit Neede staat klaar om vanaf 1 januari 2024 kilometers te maken voor zijn nieuwe ploeg, Team DSM-Firmenich. De achttienjarige Achterhoeker droomt voorzichtig al van de Tour de France, maar moet zich vanaf het nieuwe jaar eerst bewijzen bij het opleidingsteam van de Nederlandse wielerploeg.
Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 17 oktober 2023 15:01 | Aangepast op 17 oktober 2023 15:01
"Het betekent wel veel voor mij en het is een goede overstap naar de beloftes", vertelt Gal, die afgelopen seizoen nog bij de junioren reed. "Ik kom in een hele goede en professionele omgeving terecht en het is voor de komende jaren de juiste plek om mijzelf te kunnen ontwikkelen." De Needenaar viel op bij Team DSM door zijn prestaties bij Watersley Race & Development team, waar hij nu nog onder contract staat. Begin dit jaar werd hij nog Nederlands kampioen tijdrijden, iets waar ook zijn kracht ligt. "Momenteel zie ik mijzelf als tijdrijder en klassementsrijder en hier hoop ik mijzelf ook verder in te kunnen ontwikkelen", schetst het wielertalent. "Wat ik uiteindelijk ga worden durf ik niet te zeggen maar als ik op kop moet dan heb ik daar ook vrede mee."

Dat de jonge wielrenner op de fiets is gestapt is geen verassing. Van kleins af aan was Gal al op de fiets te vinden en daar hebben zijn ouders en enkele Achterhoekse voorbeelden volgens hem veel invloed op gehad. "Vroeger keek ik altijd naar Robert Gesink”, blikt de renner terug. "Dat was toen ik klein was natuurlijk één van de namen."

Paplepel
Zijn ouders zagen een bestaan als wielrenner waarschijnlijk al aankomen. "Vroeger was ik altijd al gek van het fietsen", aldus de achttienjarige. "Ik had een klein fietsje waar ik zelf altijd op zat, maar mijn ouders hebben vroeger ook gekoerst en dat heeft veel meegegeven. Het is dus eigenlijk bijna met de paplepel ingegoten."

De toekomst
Groeien in de sport staat voor Gal momenteel bovenaan het lijstje, maar toch durft hij stiekem te dromen. “Ik ga er uiteraard eerst voor om mijzelf te kunnen ontwikkelen”, benadrukt de wielrenner. “Over de toekomst durf ik niet zoveel te zeggen, maar ik zou wel graag ooit de Tour de France willen rijden. Hiervoor moet ik wel nog eerst veel stappen zetten en daar zit ik in de goede omgeving voor.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Ryan Gal|Wielrennen|Neede|

Meest gelezen

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Jasper Hazelaar | Remco Geurts | 11 jul 2024 15:10

Lees ook

Eerste steen voor miljoenenproject in centrum Neede is gelegd

Het centrum van Neede gaat de komende maanden flink op de schop. Berkelland trekt bijna 4 miljoen eu...

Wielrenner gaat ervandoor na botsing met fietser in 's-Heerenberg

Bij een botsing tussen een wielrenner en een fietser woensdagmiddag aan de rand van 's-Heerenberg, i...

Wielrenner Bouwman alsnog naar door hem geliefde Giro d'Italia

Koen Bouwman uit Ulft gaat alsnog met zijn ploeg Visma | Lease a Bike naar de Giro d’Italia. De Acht...

DZC Vrouwen verslaat Mannen bij Doetinchemse Sportverkiezing

In een tot de nok toe gevuld Schouwburg Amphion zijn maandagavond de prijzen uitgedeeld voor de Doet...

Wielrenner Bouwman grijpt eindzege in koers Coppi e Bartali

Koen Bouwman heeft zaterdag de eindzege gepakt in de Italiaanse meerdaagse koers Settimana Coppi e B...

Wielrenner Bouwman grijpt etappe in Italiaanse koers Coppi e Bartali

Wielrenner Koen Bouwman uit Ulft heeft donderdag de heuvelachtige derde etappe in de Settimana Inter...