Ulft, Netherlands

Wederom puntenverlies voor De Graafschap

Weer geen overwinning op De Vijverberg, maar een ticket voor de play-offs is nog altijd haalbaar voor De Graafschap. Het kwam vrijdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Jong PSV, maar door de uitslagen op de andere velden is nacompetitievoetbal nog altijd mogelijk.
Dean van het Laar | 6 mei 2022 09:32 | Aangepast op 6 mei 2022 09:32
De Graafschap schoot uit de startblokken, zette Jong PSV hoog onder druk en zag de felle openingsfase beloond worden met een vroege goal. Uit een ingestudeerde corner was het Jesse Schuurman die de bal met een bekeken schot achter doelman Müller schoot. Uiteindelijk was het Sam Hendriks die het laatste tikje gaf en de bal tergend sloom over de doellijn tikte. Daarmee had de thuisploeg de felbegeerde vroege voorsprong te pakken. In het vervolg van de eerste helft zakte het iets verder in, en werd via Camiel Neghli nog gevaarlijk, maar zijn schot werd gepakt door doelman Müller. Ook Jong PSV meldde zich voor het doel van Jurjus via Bakayoko, maar zijn poging ging een meter naast.

Na de rust begon De Graafschap fel maar kreeg het na een uur een flinke tegenvaller te verwerken. Jonathan Bakayoko tikte een lage voorzet vanaf de linkerkant binnen: 1-1. Een driedubbele wissel aan de kant van De Graafschap moest een schokeffecht veroorzaken, maar niet voor het eerst dit seizoen, viel de bal net niet goed. Een schot van Jasper van Heertum spatte uiteen op de paal, een kopbal van Jeffry Fortes werd gekeerd door keeper Müller en invaller Önal faalde 1-op 1 tegen Müller. Daardoor bleef het gelijkspel staan en wordt de competitie voor de thuisploeg volgende week beslist in Amsterdam.

Omdat FC Eindhoven won van FC Emmen en Almere City verloor van ADO Den Haag, ligt de strijd om de vierde periode nog helemaal open. Als FC Eindhoven volgende week wint bij FC Volendam is De Graafschap alsnog verzekerd van play-offs. Op De Toekomst neemt de ploeg van trainer Jan Vreman het dan zelf op tegen Jong Ajax.

Foto: De Graafschap Media

Lees meer over:

De Graafschap|Jong PSV|

Lees ook

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...