Ulft, Netherlands

Vierde periode is laatste strohalm voor De Graafschap

De Graafschap ontvangt zondagmiddag de nummer tien van de competitie Roda JC op de eigen Vijverberg. Bij de ploeg van assistent-trainer Richard Roelofsen gaat de blik al langzaam richting de vierde periode, het lijkt de laatste kans om nog een plek in de play-offs af te dwingen.
Tim Rondeel | 17 februari 2023 16:49 | Aangepast op 17 februari 2023 16:49
“De laatste periode is natuurlijk een hele mooi kans voor ons om aan de play-offs mee te gaan doen”, aldus Richard Roelofsen. “De komende tijd moet je wel vertrouwen tanken door goede wedstrijden en goede resultaten om goed aan de periode te beginnen.” Doelman Hidde Jurjus onderstreept het belang van de laatste periode. “Qua ranglijst gaan we er ook absoluut nog voor, maar je merkt aan alles dat het lastig is dit jaar om resultaat te halen”, aldus de doelman. “We willen vanaf zondag echt stappen gaan maken en dingen net iets anders aanvliegen misschien, waardoor het goed valt.”

Zondag keert kind van de club Ted van de Pavert terug op de Vijverberg, voor doelman Jurjus een bijzondere ontmoeting. “Het is gewoon leuk om tegen elkaar te spelen”, vertelt de keeper. “Ted is een van mijn beste vrienden, dus het is wel leuk om elkaar op deze manier te zien.” Volgens de sluitpost wordt er nog weinig vooruit geblikt op de wedstrijd tussen de twee vrienden: “We zijn alleen maar carnavalsoutfits aan het uitzoeken samen.”

Carnaval
Naast het vinden van de goede vorm richting de vierde periode hopen de Superboeren de carnaval vierende Achterhoek een extra mooie dag te bezorgen. “Wat het doet in de stad zie ik elk jaar, dus ik ben wel heel erg gebrand op een goed resultaat zondag", aldus Jurjus. "Dat ben ik altijd maar nu helemaal. Omdat we dan met z’n alle de stad in kunnen en onder de mensen met z’n allen een biertje kunnen drinken. Eerst hard werken en dan kunnen we ontspannen.”

Poldervaart
Hoofdtrainer Adrie Poldervaart heeft het Guillain-Barré syndroom en over een eventuele terugkeer is nog niks te zeggen. Roelofsen is voorlopig eindverantwoordelijk. “Er verandert in principe niks voor ons”, aldus de naar voren geschoven assistent. “Elke wedstrijd benaderen we op dezelfde manier of dat nou met Adrie is of zonder Adrie.”

De Jong nog een vraagteken
Roelofsen beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Middenvelders Siem de Jong en Hamza Bouihrouchane zijn ziek en daardoor nog onzeker voor zondag. Verdediger Jan Lammers ontbreekt na een terugslag in zijn herstel.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees ook

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...