Ulft, Netherlands

Ulftse handballers promoveren na 24 jaar: 'Dit is gewoon geweldig'

Foto: REGIO8
Voor het eerst in 24 jaar tijd zijn de handballers van UGHV uit Ulft gepromoveerd naar de eerste divisie, het een-na-hoogste niveau van Nederland. Dat de Ulftenaren voor het kampioenschap zouden strijden in de tweede divisie hadden ze voor het seizoen niet verwacht.
Viggo Zweverink | Hidde Vinkenvleugel | 15 april 2024 16:15 | Aangepast op 15 april 2024 16:15
“Geweldig, gewoon geweldig, meer kan ik er niet over zeggen”, aldus keeper Stijn Beumer. “Onze doelstelling was middenmoot en we hebben onszelf overtroffen. Dat betekent heel veel voor alle jongens.” Daar sluit trainer én speler Casper Verheij zich bij aan: “We hadden het niet verwacht en dat we het dan bereiken zegt genoeg over het talent en ook dat we nog veel meer kunnen bereiken.”

Een week voor het einde van de competitie werd het kampioenschap veilig gesteld met een overwinning op het Amsterdamse Aristos. Na de overwinning barstte het feest los. “We hebben veel bier gedronken”, geeft Beumer aan. “De busreis was ook echt geweldig, met alle supporters die meegingen.” De handballers gingen namelijk met meer dan honderd supporters op pad naar Amsterdam om het kampioenschap mee naar Ulft te nemen. Die support is af en toe nog wel even wennen voor de handballers. “Soms is het nog een beetje onwerkelijk dat die mensen naar ons komen kijken”, laat de keeper weten. “Het is wel mooi dat ze ons komen zien handballen."

Vriendenteam met driejarenplan
Wat begon als een vriendenteam is uitgegroeid tot een geoliede machine. “We hebben een mooie visie geschreven, een driejarenplan”, zo schetst Verheij. "Waarin we eigenlijk dachten volgend jaar pas in de top drie mee te draaien.” Dat liep dus iets anders met het behaalde kampioenschap.

'één team, één taak'
De slogan van Heren 1 van UGHV is 'één team, één taak' en dat geldt niet alleen voor de spelers maar sijpelt door in de staf en op de tribunes. “We doen het met iedereen, ook alle jongens die niet zoveel spelen maar wel dag in dag uit trainen en elke keer erbij zijn, je doet het met z’n allen” vertelt Verheij vol trots. “Dat is echt de sleutel naar succes.”

Seizoen 2024-2025
Hoewel de laatste wedstrijd zaterdag verloren ging mocht het de feestpret niet drukken. Als het feesten klaar is gaat de blik langzaam op volgend seizoen als de Ulftenaren zich mogen laten zien in de eerste divisie. “Het wordt voor ons echt een krachtmeting”, geeft de trainer aan. “We moeten gaan zien wat de tegenstanders doen en wat wij er tegenover te kunnen zetten. We hopen nog een paar aanwinsten erbij te krijgen zodat we nog sterker de competitie in kunnen.”

Lees meer over:

Handbal|Ulft|UGHV|

Lees ook

Jubileumeditie Huntenkunst is reis rond de wereld

De dertigste editie van Huntenkunst staat op het punt van beginnen. De jaarlijks terugkerende kunstm...

Jongerencentrum Ulft moet alweer op zoek naar nieuw thuis

Het pas geopende jongerencentrum aan het Kennedyplein in Ulft moet op zoek naar een nieuw onderkomen...

Housheer bij selectie handbaldames voor Olympische Spelen

Een verrassing is het niet, maar Dione Housheer uit Ulft is door bondscoach Per Johansson opgenomen ...

Kookadvies in Liemers voorbij, nu zorgen over drinkwater in de Achterhoek

Het kookadvies voor kraanwater in een groot deel van de Liemers is dinsdagavond door Vitens ingetrok...

Nieuwe portretten op Monument voor de Arbeider Ulft

Voor de vrijwilligers van het monument voor de arbeider op het DRU industriepark in Ulft is 17 mei e...

Bijna kwart leden Ulftse Boys tegen fusie, SDOUC vrijwel unaniem voor

Bijna alle leden van de Ulftse voetbalclub SDOUC zijn voor een fusie met plaatsgenoot Ulftse Boys, d...