Ulft, Netherlands

Supporter voor het leven, helaas een véél te kort leven

Frank Seggelinck. Foto: Bart Sollman
De eerste keer dat ik oog in oog met hem kwam, te midden van een groepje fanatieke supporters van De Graafschap, schrok ik best wel een beetje. Hij was niet op zijn mondje gevallen en oogde met zijn lange rode haren onverschrokken. Het was in een periode dat het niet zo best ging met de Doetinchemse club en daar waren de wedstrijdverslagen in de krant ook naar. Hij bleek een bloedfanatieke, maar ook kritische supporter te zijn.
Domien Esselink | 21 juni 2024 13:01 | Aangepast op 21 juni 2024 13:01
Hij schreef regelmatig een ingezonden brief naar De Gelderlander, die hij steevast afsloot met de zin: ‘Vuilnisman, kan deze zak ook mee?’ Zijn kritische mening was altijd onderbouwd en het mooie was: hij durfde er voor uit te komen, zonder aanzien des persoons. Hij kwam ook regelmatig naar het Sportcafé Lokaal van de krant en was niet te beroerd, desgevraagd, zijn mening te geven.

Bij vrijwel elke thuis- en uitwedstrijd van de Superboeren was hij aanwezig. We spraken bij alle stadions in Nederland voor de wedstrijd en erna ook. Zo werd hij ook bekend bij de supportersgroepen van de andere clubs in de ere- en eerste divisie.
Hij was een kritische volger van Fritz Korbach, maar ze konden goed door één deur.

Het beste contact had hij echter met Simon Kistemaker, in zijn ogen dé culttrainer van De Graafschap. Ze bouwdeneen hechte vriendschap op die hij luidkeels ventileerde via het scanderen van ‘Si-mon Kis-te-ma-ker’. Zo ook tijdens de theatershow Veur Altied in een uitverkocht Amphion. Hij bezocht De Kist regelmatig tijdens zijn laatste periode van ziekte. Het contact was warm en vol respect.

Hij hoorde bij De Graafschap tot de vaste kern, in zijn blauwwitte Zebrashirt was hij een twee-eenheid met de club. Een supporter voor het leven, maar helaas een véél te kort leven. Afgelopen donderdag werd Frank Seggelinck dood aangetroffen bij zijn werkgever Kaak in Terborg. Binnen het bedrijf, waar hij al 35 jaar werkte en de urenregistratie deed, is zijn overlijden hard aangekomen. Plotseling overleden, heel triest. Een groot verlies ook voor De Graafschap, want met ‘Seggel’ verliest de club de meest markante fan.

Hij oogde misschien onverschrokken, hij was eenhele aardige man, met een blauwwit hart. Het ‘Si-mon Kis-te-ma-ker’ zal misschien nog wel door de Vijverberg galmen, maar nooit meer op de manier zoals ‘Seggel’ dat kon. Zijn overlijden is ook een groot verlies voor de supporterskern van De Graafschap. Hij was bij leven al een legende en nu is dat helemaal het geval. Frank Seggelinck mocht 55 jaar worden.

Lees meer over:

De Graafschap|

Lees ook

De Graafschap verslaat Duitsers in doelpuntrijke oefenwedstrijd

De Graafschap heeft zaterdag het tweede oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen in de eerste di...

De Graafschap-doelman Van Oosterhout overleden, verdriet bij De Visser

Voormalig De Graafschap-doelman Harry van Oosterhout is op 77-jarige leeftijd overleden. In de jaren...

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Op de eigen Vijverberg heeft De Graafschap donderdagochtend de nieuwe shirts voor het komend seizoen...

De Graafschap-supporter ‘Seggel’ leeft voort in nieuw museum bij stadion

De geest van Frank Seggelinck, een prominente supporter, leeft voort in het museum van De Graafschap...

De Graafschap in eerste oefenwedstrijd niet langs De Treffers

De Graafschap heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen zaterdagmidd...

De Graafschap huurt (zoon van) Van de Haar van FC Utrecht

Jesse van de Haar speelt komend seizoen voor De Graafschap. De negentienjarige aanvaller, zoon van o...