Ulft, Netherlands

Succesclub FC Bocholt wil stadion voor zevenduizend toeschouwers

Voetbalclub 1. FC Bocholt wil het stadion laten ombouwen zodat het plaats biedt aan ongeveer zevenduizend toeschouwers. De club uit de gelijknamige Duitse grensplaats ligt op koers voor promotie naar de 3. Liga, maar heeft nog niet de faciliteiten daarvoor.
Jasper Hazelaar | 6 december 2023 14:57 | Aangepast op 6 december 2023 14:57
“Het is krankzinnig dat we het überhaupt hebben over de 3. Liga”, vindt algemeen directeur Christopher Schorch van FC Bocholt. “Maar als je als club en als stad de kans hebt om naar deze competitie te promoveren, dan moet je die kans gewoon benutten. Wij willen daarvoor de voorwaarden scheppen.” Het huidige stadion van de club biedt plaats aan ongeveer 3.500 toeschouwers. In de plannen die zondag werden gepresenteerd aan de leden wordt gesproken over een stadion voor zevenduizend man, waarvan tweeduizend zitplaatsen.

De kosten worden door de club geschat op tien tot elf miljoen euro. Daarnaast moet er nog twee miljoen euro worden uitgegeven aan nieuwe stadionlampen en veldverwarming. Op korte termijn moet de zogenaamde Bahia-tribune, aan de noordkant, worden aangepakt. “Dan zouden we bij daadwerkelijke promotie de mogelijkheid hebben om op korte termijn de voorwaarden voor de 3. Liga te creëren met behulp van stalen tribunes”, aldus Schorch. “En je zou de verdere renovatiewerkzaamheden stap voor stap kunnen aanpakken.”

Promotiekoorts
FC Bocholt is op dit moment koploper in de Regionalliga West, boven Alemannia Aachen en Fortuna Köln. Het gat met de nummer twee bedraagt vijf punten. De kampioen van de competitie promoveert aan het einde van het seizoen. Als dat FC Bocholt is, speelt de club de komende jaargang in de 3. Liga, hetzelfde niveau waar clubs als Dynamo Dresden, 1860 München en Rot Weiss Essen.

'Plan B en C'
De Duitse voetbalclub laat weten in gesprek te zijn met de lokale politiek over de stadionplannen. “Er is ook een plan B en C”, meldt Schorch, die daarmee onder meer doelt op uitwijken naar een ander stadion. Daarvoor lopen al gesprekken met twee andere voetbalclubs. “Maar het is duidelijk: ons doel is en blijft om in Bocholt te spelen om de euforie vast te leggen en de burgers van deze stad profvoetbal te bieden”, aldus Schorch.

Uitwijken naar De Graafschap?
Op stadion De Vijverberg, een halfuur rijden vanaf Bocholt, is de telefoon nog niet afgegaan. “We zijn nog niet gebeld”, geeft algemeen directeur Michael Ogubai van De Graafschap aan. “Ons veld wordt nu ook al intensief gebruikt natuurlijk. We staan altijd open om in gesprek te gaan, maar het lijkt me niet vanzelfsprekend. We vinden het natuurlijk wel mooi dat Bocholt zo goed presteert.”

Foto: FC Bocholt

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32

Lees ook

Flinke files bij grensovergang door EK-wedstrijd van Nederland

Het is druk bij de grensovergang op de snelweg A12 bij Beek. Onder meer liefhebbers van het Nederlan...

Toiletverstopper en gezochte Pool opgepakt bij grenscontroles in trein

De Duitse politie heeft deze week twee mensen opgepakt bij controles in de trein tussen Nederland en...

REGIO8 start tweetalige talkshow over grensgebied

Streekomroep REGIO8 zendt woensdag de allereerste aflevering van de nieuwe talkshow Open Grensland/O...

EK-grenscontrole zorgt weer voor file bij Duitse grens

Een grenscontrole op de snelweg A12 ter hoogte van Beek heeft maandag voor een file van meer dan tie...

Noordrijn-Westfalen staat wiet met tegenzin en veel zorgen toe

Met flinke tegenzin geeft de Duitse deelstaat Noordrijn Westfalen handen en voeten aan de nieuwe can...

Oosterlicht in teken van vrijheid te zien boven grensgebied

Het Oosterlicht zal op 5 mei weer ontstoken worden in het teken van vrijheid. In totaal zullen er vi...