Ulft, Netherlands

Orion Stars wil met 'Bulls' als voorbeeld naar Europese subtop van volleybal

Foto: REGIO8
Met de nieuwe naam Orion Stars wil de volleybalclub een volgende stap zetten. De regerend landskampioen en bekerhouder wil richting een begroting van een miljoen euro gaan en daarmee als Nederland aansluiten bij de Europese subtoplanden België en Duitsland. Als Orion Stars hopen de Doetinchemmers dit seizoen hun debuut te maken in de Champions League.
Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 10 juli 2024 11:21 | Aangepast op 10 juli 2024 11:21
“Het hoort bij de volgende stap die wij willen zitten”, zegt technisch directeur Pim Kamps van de Doetinchemse volleybalclub. “Dat is een bredere basis creëren in Nederland, maar we gaan natuurlijk ook onze vleugels uitslaan richting België.” De nieuwe identiteit, met een knipoog naar de Amerikaanse topsportteams als de Chicago Bulls en de LA Lakers, is onderdeel van de toekomstplannen richting 2030. Ook ‘Orion Farmers’ is in de brainstormsessies voorbij gekomen. De keuze is uiteindelijk gevallen op Orion Stars, een verwijzing naar het sterrenstelsel. Active Living verdwijnt zo uit de naam, maar blijft hoofdsponsor.

Na het nationale succes van vorig seizoen, met de bekerwinst en de landstitel, wil Orion doorpakken. De eigen Topsporthal is met nieuwe verlichting en een nieuwe vloer al aangepakt, maar op het wensenlijstje staat ook een skybox. De begroting moet worden opgekrikt, van de huidige 500.000 euro naar 1 miljoen euro, mede door nieuwe aandeelhouders te werven. “Topsport is natuurlijk opportunisme, dus je moet ook een beetje dromen”, zegt algemeen directeur Wijnand Geerdink. “Maar het zijn wel de ingrediënten hoe we mensen naar de zaal gaan lokken. We willen mensen wat bieden, we willen onszelf wat bieden, dus het is niet voor niks benoemd.”

Verder dan de Achterhoek kijken
Het zijn ambitieuze plannen voor een club uit de nuchtere Achterhoek. Maar Orion Stars kijkt nadrukkelijk verder dan de eigen streek, want door met livemuziek en een lichtshow meer beleving te bieden in de Topsporthal, moet er ook meer publiek komen. “Wij zitten natuurlijk in Doetinchem en horen bij de Achterhoek, maar Wijnand en ik zijn niet perse Achterhoekers”, zegt Kamps. “Wij kijken verder, ook richting Arnhem. Daar komt ook publiek van ons vandaan. We zijn Orion, we blijven Orion, maar we hebben wel een groot bereik richting Nederland.”

Roeselare-uit
En komend seizoen ook buiten Nederland, want Orion gaat voor het eerst in de nieuwe Bene-Cup en de Bene-Conference spelen tegen Belgische tegenstanders. Daarin kan het bijvoorbeeld Knack Roeselare treffen, een Belgische topclub met een begroting van rond de twee miljoen euro. “We hebben zin om tegen die ploegen te spelen, ze zijn over het algemeen net wat verder”, legt algemeen directeur Geerdink uit. “We kunnen ons daaraan optrekken, dus ik denk dat het een hele mooi competitie wordt.”

Landstitel blijft belangrijkste
Het belangrijkste doel voor Orion Stars blijft volgens technisch directeur Kamps wel het Nederlands kampioenschap: “Dat is de reis waar je een heel jaar naartoe werkt. Waar je op dag één mee begint, en waar je mee afsluit. Tuurlijk zijn we nieuwsgierig naar de Champions League. Maar daar moeten we ons eerst voor zien te plaatsen. De Belgische competitie is ook interessant, commercieel, maar ook voor de spelers. Voor mezelf vind ik het landskampioenschap wel het mooiste en belangrijkste.”

Lees meer over:

Doetinchem|Orion Stars|Volleybal|

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32

Lees ook

Achterhoek én Duitsland krijgen rol bij Koningsdag in Doetinchem

Trots en blij, dat is de Achterhoek nu bekend is geworden dat Koning Willem-Alexander volgend jaar z...

Storing in het Slingeland, voorlopig alleen operaties bij spoedgevallen

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem kampte vrijdagochtend met een ICT-storing. Daarom werd de zo...

Koningsdag 2025 naar Doetinchem, Koning viert verjaardag in de Achterhoek

Voor de eerste keer in de geschiedenis is Doetinchem gastheer van de nationale feestdag Koningsdag. ...

Geparkeerde auto vliegt vlak na ritje in brand in Doetinchem

Een geparkeerde auto is woensdagmiddag in brand gevlogen in een woonwijk in Doetinchem. De eigenaar ...

Orion-groeilbriljant Beau Wortelboer is de beste jonge middenman van Europa

Bij zijn eigen Orion Stars stond Beau Wortelboer tot enkele jaren geleden nooit te boek als toptalen...

Schuur flink beschadigd na brand achter woning in Doetinchem

In een schuurtje in de tuin van een woning in Doetinchem is in de nacht van dinsdag op woensdag bran...