Ulft, Netherlands

Orion Stars wil met 'Bulls' als voorbeeld naar Europese subtop van volleybal

Foto: REGIO8
Met de nieuwe naam Orion Stars wil de volleybalclub een volgende stap zetten. De regerend landskampioen en bekerhouder wil richting een begroting van een miljoen euro gaan en daarmee als Nederland aansluiten bij de Europese subtoplanden België en Duitsland. Als Orion Stars hopen de Doetinchemmers dit seizoen hun debuut te maken in de Champions League.
Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 10 juli 2024 11:21 | Aangepast op 10 juli 2024 11:21
“Het hoort bij de volgende stap die wij willen zitten”, zegt technisch directeur Pim Kamps van de Doetinchemse volleybalclub. “Dat is een bredere basis creëren in Nederland, maar we gaan natuurlijk ook onze vleugels uitslaan richting België.” De nieuwe identiteit, met een knipoog naar de Amerikaanse topsportteams als de Chicago Bulls en de LA Lakers, is onderdeel van de toekomstplannen richting 2030. Ook ‘Orion Farmers’ is in de brainstormsessies voorbij gekomen. De keuze is uiteindelijk gevallen op Orion Stars, een verwijzing naar het sterrenstelsel. Active Living verdwijnt zo uit de naam, maar blijft hoofdsponsor.

Na het nationale succes van vorig seizoen, met de bekerwinst en de landstitel, wil Orion doorpakken. De eigen Topsporthal is met nieuwe verlichting en een nieuwe vloer al aangepakt, maar op het wensenlijstje staat ook een skybox. De begroting moet worden opgekrikt, van de huidige 500.000 euro naar 1 miljoen euro, mede door nieuwe aandeelhouders te werven. “Topsport is natuurlijk opportunisme, dus je moet ook een beetje dromen”, zegt algemeen directeur Wijnand Geerdink. “Maar het zijn wel de ingrediënten hoe we mensen naar de zaal gaan lokken. We willen mensen wat bieden, we willen onszelf wat bieden, dus het is niet voor niks benoemd.”

Verder dan de Achterhoek kijken
Het zijn ambitieuze plannen voor een club uit de nuchtere Achterhoek. Maar Orion Stars kijkt nadrukkelijk verder dan de eigen streek, want door met livemuziek en een lichtshow meer beleving te bieden in de Topsporthal, moet er ook meer publiek komen. “Wij zitten natuurlijk in Doetinchem en horen bij de Achterhoek, maar Wijnand en ik zijn niet perse Achterhoekers”, zegt Kamps. “Wij kijken verder, ook richting Arnhem. Daar komt ook publiek van ons vandaan. We zijn Orion, we blijven Orion, maar we hebben wel een groot bereik richting Nederland.”

Roeselare-uit
En komend seizoen ook buiten Nederland, want Orion gaat voor het eerst in de nieuwe Bene-Cup en de Bene-Conference spelen tegen Belgische tegenstanders. Daarin kan het bijvoorbeeld Knack Roeselare treffen, een Belgische topclub met een begroting van rond de twee miljoen euro. “We hebben zin om tegen die ploegen te spelen, ze zijn over het algemeen net wat verder”, legt algemeen directeur Geerdink uit. “We kunnen ons daaraan optrekken, dus ik denk dat het een hele mooi competitie wordt.”

Landstitel blijft belangrijkste
Het belangrijkste doel voor Orion Stars blijft volgens technisch directeur Kamps wel het Nederlands kampioenschap: “Dat is de reis waar je een heel jaar naartoe werkt. Waar je op dag één mee begint, en waar je mee afsluit. Tuurlijk zijn we nieuwsgierig naar de Champions League. Maar daar moeten we ons eerst voor zien te plaatsen. De Belgische competitie is ook interessant, commercieel, maar ook voor de spelers. Voor mezelf vind ik het landskampioenschap wel het mooiste en belangrijkste.”

Lees meer over:

Doetinchem|Orion Stars|Volleybal|

Lees ook

Orion Stars naar Estland in jacht op ticket voor Champions League

De Doetinchemse volleyballers van Orion Stars spelen in de eerste van drie kwalificatierondes voor d...

Eenzijdig ongeval in Wijnbergen, bestelbus belandt op zijn kant.

Bij een eenzijdig ongeval zaterdagavond is een bestelbus tegen een boom gebotst op de Waalseweg in W...

De Graafschap-doelman Van Oosterhout overleden, verdriet bij De Visser

Voormalig De Graafschap-doelman Harry van Oosterhout is op 77-jarige leeftijd overleden. In de jaren...

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Op de eigen Vijverberg heeft De Graafschap donderdagochtend de nieuwe shirts voor het komend seizoen...

Bezwaar zorgt voor jaar vertraging van werkzaamheden N315

Door een beroep bij de Raad van State tegen de plannen van de Provincie Gelderland voor de N315, zij...

Minderjarigen opgepakt voor gooien van stenen op auto's vanaf viaduct

Twee minderjarigen zijn door de politie aangehouden omdat ze vanaf een viaduct in Doetinchem stenen ...