Ulft, Netherlands

Kogel door de kerk, Haen verlaat De Graafschap voor Feyenoord

Foto: REGIO8
De transfer hing al in de lucht, maar woensdag heeft De Graafschap zelf bevestigd dat Devin Haen is verkocht aan Feyenoord. De twintigjarige aanvaller uit Zieuwent wordt door de Rotterdammers direct doorverhuurd aan FC Dordrecht.
Jasper Hazelaar | 3 juli 2024 13:16 | Aangepast op 3 juli 2024 13:16
“De keuze om De Graafschap te verlaten is geen makkelijke”, aldus Haen in reactie op zijn overstap. “Ik heb de complete jeugdopleiding doorlopen en de club is als een soort tweede huis voor me. Het plan dat er bij Feyenoord en FC Dordrecht ligt, gecombineerd met mijn actuele situatie bij De Graafschap, heeft ervoor gezorgd dat ik de knoop heb doorgehakt en besloten heb de stap te maken.” Haen startte vorig seizoen nog als eerste spits, maar raakte geblesseerd. Na de winterstop koos trainer Jan Vreman vooral voor Ralf Seuntjens als aanvalsleider.

Het vertrek van Haen lijkt zo voor beide partijen het beste. De aanvaller speelde meer dan tachtig wedstrijden voor De Graafschap, nadat hij in 2021 zijn debuut maakte. De grote belofte die hij was, heeft hij in Doetinchem nooit kunnen vervullen. Bij FC Dordrecht krijgt hij komend seizoen een nieuwe kans om zich te bewijzen in de eerste divisie. Haen had in Doetinchem nog een eenjarig contract, wat betekent dat er door Feyenoord een transfersom wordt betaald.

‘Geweldige kerel’
Technisch directeur Peter Bijvelds laat weten ‘begrip’ te hebben voor de wens van Haen om naar Rotterdam te vertrekken: “Als Feyenoord dan ook nog uit de aanbieding laat blijken dat zij waardering voor De Graafschap en Devin hebben, dan kunnen wij hem alleen maar bedanken voor al zijn inzet. Daarnaast wens ik hem enorm veel succes in Rotterdam en gunnen we hem het beste. Devin is een geweldige kerel.”

Meer zaken met Feyenoord
In Rotterdam heeft Haen een contract voor twee seizoenen getekend, met een optie voor een extra jaar. De Graafschap hoopt deze transferperiode nog meer zaken te doen met de topclub uit Rotterdam. Thijs Jansen werd afgelopen seizoen gehuurd van Feyenoord. Bijvelds ziet hem graag ook de komende jaargang tussen de palen staan op De Vijverberg.

Lees ook

De Graafschap verslaat Duitsers in doelpuntrijke oefenwedstrijd

De Graafschap heeft zaterdag het tweede oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen in de eerste di...

De Graafschap-doelman Van Oosterhout overleden, verdriet bij De Visser

Voormalig De Graafschap-doelman Harry van Oosterhout is op 77-jarige leeftijd overleden. In de jaren...

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Op de eigen Vijverberg heeft De Graafschap donderdagochtend de nieuwe shirts voor het komend seizoen...

Meestervoorspeller Niek uit Groenlo staat bovenaan in Scorito-pool

Meer dan een miljoen Nederlanders doen mee, maar tot nu toe is Niek Schovers uit Groenlo de állerbes...

De Graafschap-supporter ‘Seggel’ leeft voort in nieuw museum bij stadion

De geest van Frank Seggelinck, een prominente supporter, leeft voort in het museum van De Graafschap...

De Graafschap in eerste oefenwedstrijd niet langs De Treffers

De Graafschap heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen zaterdagmidd...