Ulft, Netherlands

 

Kist Cup gaat aan De Graafschap voorbij na armoedige nederlaag tegen Telstar

Daags na het teleurstellende gelijkspel tegen Jong FC Utrecht, heeft De Graafschap tegen Telstar de volgende sportieve dreun te verwerken gekregen. Op de eigen Vijverberg ging het roemloos ten onder tegen de ploeg van oud-De Graafschap trainer Mike Snoei. In een duel, dat werd ontregeld door de eigen supporters, verloor het met 0-1 van Telstar.
Dean van het Laar | 3 februari 2023 23:51 | Aangepast op 3 februari 2023 23:51
De eerste helft leek een exacte kopie van de eerste ontmoeting tussen beide ploegen, op één september vorig jaar. Ook toen lag de amusementswaarde laag en waren kansen gering, waardoor er halverwege een tussenstand van 0-0 op het scorebord stond. Ditmaal was dat niet anders. De Graafschap grossierde in slordigheden, en had moeite om op de helft van de tegenstander te komen. Het kreeg via Mees Kaandorp nog wel de grootste mogelijkheid van de eerste helft, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Ronald Koeman Jr. Met een brilstand zochten beide elftallen de kleedkamer op, waardoor de hoop werd gevestigd op de tweede helft. 

De eerste paar minuten van de tweede helft waren hoopvol. De Graafschap schoot via Camiel Neghli uit de startblokken, en zag zijn schot op de paal uiteen spatten. Na die opleving daalde het niveau van de wedstrijd weer, want ook Telstar wist er eigenlijk tegenover te stellen in aanvallend opzicht. Na een goed schot van Rio Hillen, dat werd gekeerd door Koeman Jr., leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. Totdat invaller Johnatan Mulder in de 84e minuut van de wedstrijd de matchwinner op zijn schoen had. Hij volleerde de bal knap raak door het leer ineen keer uit de lucht te nemen en Graafschap-keeper Hidde Jurjus verslagen achterliet: 0-1.

Ongeregeldheden door De Graafschap supporters
In een uiterste poging tot een late gelijkmaker gooide De Graafschap alles op alles voor een resultaat. Dat werd bot onderbroken door de eigen supporters, die Telstar-doelman Koeman Jr. bekogelden met bier, en andere voorwerpen. De wedstrijd werd daarop tijdelijk gestaakt. Na een klein kwartier kwamen beide ploegen weer op het veld en werd het restant uitgespeeld, maar zonder resultaat voor De Graafschap. Na het teleurstellende gelijkspel tegen Jong FC Utrecht volgde een volgende dreun door in eigen huis te verliezen van Telstar. 

“We moeten de rug rechtten en aanstaande dinsdag weer laten zien wat we waard zijn. Dan hebben we een mooi moment om weer positiviteit in de club te brengen”, doelt De Graafschap-middenvelder Lion Kaak op het bekertreffen tegen De Treffers. Die wedstrijd begint om 20:00 uur en is live te volgen op REGIO8. 

Foto: De Graafschap Media

Meest gelezen

Vier doden na ernstig ongeval op snelweg A3 bij Emmerik

Redactie REGIO8 | 26 mrt 2023 18:00

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Lees ook

Geld weg na inbraak in postkantoor Emmerik

Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag toegeslagen in een postkantoor in Emmerik, vla...

Zonnige toekomst voor voetbalveld in Baak

De voormalige voetbalvelden van de Baakse Boys hebben een nieuw leven gekregen als zonnepark De ...

Twee aanhoudingen na controle op A12

Tijdens een grenscontrole zijn vrijdag op de snelweg A12 twee mannen tegen de lamp gelopen. Een Duit...

Kreis Borken roept om in Nederland te blijven

De bestuurder van de Duitse Kreis Borken roept Nederlanders en Duitsers op om het aantal grensbewegi...

Weerboer voorspelt treurig kerstweer

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

Weerboer voorspelt een warm Nieuwjaar

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...