Ulft, Netherlands

Housheer hoopt dat haar duim het houdt op EK Handbal

Ondanks een duimblessure start handbalster Dione Housheer dit weekend aan haar vijfde eindtoernooi met het Nederlands team. De 23-jarige Ulftse is niet meer het jonge talent dat in 2017 debuteerde voor Oranje en hoopt een meer leidende rol te pakken op het Europees Kampioenschap in Oost-Europa.
Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 4 november 2022 14:05 | Aangepast op 4 november 2022 14:05
“Normaal ben je best wel zenuwachtig, maar nu kijk ik er vooral ontzettend naar uit”, zegt Housheer in aanloop naar het EK in Noord-Macedonië, Slovenië en Montenegro. “Je weet al hoe het er op een toernooi aan toe gaat. Ik neem mijn ervaring mee en dat kan ik overbrengen op de andere speelsters, dus ik kijk er vooral onwijs naar uit.” Ondanks haar 23 jaar draait Housheer al jaren mee bij Oranje. Ook op clubniveau heeft ze met een stap naar Odense in Denemarken de top bereikt.

Door haar ervaring op internationaal niveau verandert de rol van de Ulftse in het team. “Als ik dan hoor dat er iemand uit 2005 meedoet, dan ben ik wel echt oud”, zegt de 23-jarige. “Je wordt zelf ook beter en dat merk je wel door de jaren heen. Dus nu ben ik iemand die steeds meer de leidende rol heeft en dat overbrengt op de anderen. Dat vind ik alleen maar leuk, ik denk dat dat ook heel erg bij mij past.”

‘Niet voorzichtig’
Housheer was een van de laatse speelsters die werd toegevoegd aan de Nederlandse selectie door haar duimblessure. Volledig hersteld is ze nog niet, maar zelf ziet ze geen reden om niet in actie te komen. “De fysio is wel voorzichtig, maar zelf ben ik dat eigenlijk niet”, zegt de Ulftse. “Dus het is goed dat sommigen over mijn schouder meekijken. Als ik erin sta, ga ik all-in en dan kijken we hoe het gaat.”

Medailles
Het EK begint voor Nederland zaterdag met een wedstrijd tegen Roemenië, daarna speelt Oranje nog tegen Frankrijk en thuisland Noord-Macedonië in de poulefase. De ambitie van het team is om in ieder geval de groep te overleven. In 2018 veroverde Housheer als achttienjarig talent een bronzen medaille op het EK, maar in eerste instantie heeft de Ulftse een ander doel voor dit toernooi: “Ik hoop gewoon dat het goed gaat met mijn duim en dat ik minuten kan maken en het dan goed doe.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Ulft|Handbal|Dione Housheer|

Lees ook

Ulftse handballers promoveren na 24 jaar: 'Dit is gewoon geweldig'

Voor het eerst in 24 jaar tijd zijn de handballers van UGHV uit Ulft gepromoveerd naar de eerste div...

Ulft sport al ruim vijftig jaar met Juf Hannie bij gymvereniging Ulfariet

Gymnastiekvereniging Ulfariet viert zondag haar vijftigjarig jubileum met een uitvoering in Sporthal...

Wielrenner Bouwman alsnog naar door hem geliefde Giro d'Italia

Koen Bouwman uit Ulft gaat alsnog met zijn ploeg Visma | Lease a Bike naar de Giro d’Italia. De Acht...

Treinfanaten halen hart op met 'Amerikaanse' spoorbanen in Ulft

Liefhebbers van modeltreinen konden afgelopen weekend hun hart ophalen op het DRU Industriepark in U...

Triatleet en kickbokster in de prijzen bij Sportverkiezing Oude IJsselstreek

Triatleet Ralf Scholten en kickbokster Romy Loevering zijn vrijdagavond in de prijzen gevallen tijde...

Het Balrijk neemt afscheid, Bart Meijer nieuwe dj bij REGIO8

Dj Bart Meijer is de opvolger van Balthazar van Puffelen in de middagprogrammering van radiozender R...