Ulft, Netherlands

Hete middag verwacht bij SVGG-Elsweide in Megchelen

Het belooft maandag een hectische middag te worden met honderden toeschouwers op het kleine sportpark van SVGG in Megchelen. De Arnhemse ploeg Elsweide kan kampioen worden in de vijfde klasse, maar als de ploeg punten laat liggen, gaat Ajax Breedenbroek mogelijk met de titel aan de haal.
Jasper Hazelaar | 26 mei 2023 14:01 | Aangepast op 26 mei 2023 14:01
Elsweide staat bovenaan, met twee punten voorsprong op Ajax Breedenbroek. Als Ajax maandag in eigen huis wint van RVW en Elsweide verliest, wordt het kampioenschap gevierd in Breedenbroek. Bij een gelijkspel in Megchelen moeten de Achterhoekers een doelpuntenverschil van zeven goedmaken. SVGG verwacht een grote toeloop op het kleine sportpark, wat reden is dat de gemeente Oude IJsselstreek is ingeschakeld bij de voorbereiding. Extra maatregelen vanuit het gemeentehuis in Gendringen zijn niet getroffen. “We zien het tegemoet als een leuke wedstrijd en hopen op een mooie pot voetbal”, aldus een woordvoerder.

Ook voorzitter Gregor Gross-Bölting van SVGG gaat uit van een mooie middag op zijn sportpark. De Arnhemmers zijn favoriet en staan op de drempel van promotie, wat flink leeft bij de club uit de provinciehoofdstad. “We hebben begrepen dat zij rond de tweehonderd supporters meenemen", zegt Gross-Bölting. "Dat is voor een competitiewedstrijd in de vijfde klasse natuurlijk enorm veel. Maar ja, het is voor hun een belangrijke promotie. Ze hebben ook gevraagd of ze sfeeracties mogen doen, dat staan we ook toe.”

‘Brigata Breedenbroekie’
Supporters van Ajax Breedenbroek wilden onder de naam ‘Brigata Breedenbroekie’ afreizen naar Megchelen. Na overleg is besloten dat niet te doen. “We hebben gezegd dat we de boel daar niet moeten gaan opruien”, zegt bestuurslid Dennis Brus. “SVGG speelt tegen Elsweide, daar hebben wij geen invloed op. Ons derde en vierde team, die maandag ook tegen SVGG spelen, gaan gewoon bij ons eerste elftal kijken.” Hij hoopt dat ook de supporters vooral de eigen ploeg aanmoedigen tegen RVW, want ook daar moet dus gewonnen worden, wil Ajax het kampioenschap behalen.

Gratis bier voor SVGG
In de wandelgangen wordt wel gesproken over een alcoholische beloning die de spelers van SVGG vanuit Breedenbroek kunnen krijgen. Er zou een flinke hoeveelheid kratten bier naar Megchelen worden gebracht áls Elsweide van het kampioenschap wordt afgehouden. Brus kan het niet bevestigen: “Maar ik weet wel dat de spelers elkaar goed kennen. Zoals dat op alle niveaus gaat, zal er best een biertje in het vooruitzicht zijn gesteld. Wij hopen natuurlijk als club dat we kampioen worden, maar we beseffen dat Elsweide niet voor niks bovenaan staat.”

‘Sportieve plicht’
SVGG beleefde zelf een historische promotie in 2018, toen feest werd gevierd na een duel met ’t Peeske. “Met nog veel meer dan tweehonderd mensen”, vertelt Gross-Bölting. “Dat was één groot feest, en ik hoop dat dat maandag weer zo is.” Een persoonlijke voorkeur wil de Megchelse voorzitter niet uitspreken, tussen Ajax en Elsweide: “Het eerste elftal zal proberen om de sportieve plicht te vervullen en Elsweide te weerhouden van winst. Wij gunnen ze het van harte, maar we gunnen Breedenbroek ook het kampioenschap.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Gas geven en brommers kieken bij optreden Boer Harm op de Zwarte Cross

Nick Hermsen | Bart Sollman | 21 jul 2024 11:24

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32

Lees ook

Weerboer Gerrit voorspelt een nat weekend met weinig zon

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

EOD laat explosieven ontploffen in buitengebied Varsseveld

In het buitengebied van Megchelen zijn dinsdagochtend een aantal onontplofte explosieven gevonden. D...

Weerboer Gerrit voorspelt temperaturen boven de twintig graden in de Achterhoek

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

Het wordt ijskoud in de Achterhoek, voorspelt weerboer Gerrit Vossers

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek door. V...

Bejaarde Duitser opgepakt voor brandstichting bij kerk in Megchelen

Een schuurtje waar tuinmachines en ander gereedschap lag opgeslagen bij de Sint-Martinuskerk in Megc...

Succesclub FC Bocholt wil stadion voor zevenduizend toeschouwers

Voetbalclub 1. FC Bocholt wil het stadion laten ombouwen zodat het plaats biedt aan ongeveer zevendu...