Ulft, Netherlands

De Graafschap wil winstreeks uitbreiden voor interlandbreak

De Graafschap reist vrijdag als de nummer vijf van de competitie af naar Velsen-Zuid voor het duel met het SC Telstar van Didammer Mike Snoei. Trainer Jan Vreman hoopt dat zijn mannen de goede lijn van de afgelopen weken doorzetten en met een winstpartij de interlandbreak ingaan.
Tim Rondeel | 9 november 2023 15:21 | Aangepast op 9 november 2023 15:21
“Ik verwacht wel een Telstar dat wat wil laten zien tegen ons”, aldus trainer Vreman. “Het is een elftal dat best goed één-op-één kan spelen en goed in de duels kan komen. Dan is het aan ons hoe we er mee omgaan.” De oefenmeester verwacht dan ook een lastige klus tegen de huidige nummer achttien van de competitie: “Ik heb er wel vertrouwen in, maar het is niet zo dat het eventjes gaat gebeuren.” Ondanks dat de Superboeren er verdienstelijk voorstaan met een vijfde plek in de competitie en een tweede plek in de periode, is er een groot verbeterpunt aan te wijzen: meer scoren. “Daar zijn we druk mee bezig”, beaamt Vreman. “Dat is oefenen, oefenen, oefenen en zorgen dat het nog beter op elkaar afgestemd is.”

Mogelijke uitkomst voor het doelpuntenprobleem kan publiekslieveling Devin Haen zijn. “We weten wat Devin kan. Hij heeft nog niet echt veel doelpunten gemaakt, maar die kans heeft hij ook nog niet gehad”, schetst de trainer. “Daar vertrouwen we wel op, maar hetzelfde geldt voor David (Flakus Bosilj red.), en zo hebben we wel meer jongens die doelpunten kunnen maken, maar op dit moment lukt dat nog niet.” Na enkele maanden blessureleed maakte Haen vrijdag zijn rentree tegen NAC Breda. “Dat is voor een voetballer denk ik het lekkerste gevoel”, blikt de negentienjarige aanvaller terug. “Ik heb er bijna elf weken aan gewerkt om hier weer te mogen staan."

'Aardig kapot van'
De jonge Achterhoeker begon het seizoen als eerste spits, maar viel in de eerste competitiewedstrijd uit met een voetblessure. “Je gaat er vanuit dat het een lekker seizoen wordt, lekker starten, en dan gebeurt zoiets na een half uur al”, kijkt hij terug op het duel met ADO Den Haag. “Daar was ik wel aardig kapot van.” Ook enkele tegenslagen in zijn herstel hielpen niet mee voor zijn gemoedstoestand.

Lammers terug
Nu hij weer terug is bij de selectie is de stemming bij Haen weer compleet omgeslagen, ook bij de rest van selectie hangt een positief sfeer. “Resultaten zijn daar ontzettend belangrijk in”, schetst Vreman. “Dat merk je gelijk.” Centrale verdediger Jan Lammers keert vrijdag weer terug in de basis. Dit gaat ten koste van jeugdproduct Joran Hardeman. Voor de rest houdt de Achterhoekse oefenmeester vast aan dezelfde spelers, Haen moet het dus doen met een plek op de bank.

Opstelling: Bakker; Fortes, Schenk, Lammers, A. Büttner; Warmerdam, Brittijn, Colyn; Önal, Flakus Bosilj, G. Büttner.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Silvolde huilt na noodlottig overlijden negenjarig jongetje

Remco Geurts | Bart Sollman | 24 nov 2023 16:59

Automobilist mee met politie na aanrijding in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 24 nov 2023 10:53

Lees ook

Büttner meerdere weken aan de kant met een enkelblessure

Giovanni Büttner komt de komende weken niet in actie voor De Graafschap. De vleugelaanvaller heeft d...

Ook komende vijf jaar forse investering in binnenstad van Doetinchem

Vastgoedeigenaren, ondernemers en de gemeente investeren tot en met 2028 meer dan vier ton in de bin...

Onvrede bij inwoners Gaanderen na rijverbod vrachtwagens Terborg

Oude IJsselstreek heeft een rijverbod voor vrachtverkeer op de Ettensestraat en de Walstraat in Terb...

De Graafschap speelt inhaalduel met FC Dordrecht op maandag

De Graafschap speelt het inhaalduel met FC Dordrecht op maandagavond 4 december. De wedstrijd zou ei...

Duitse windmolens achter je huis, inwoners Ratum zijn verbijsterd

Inwoners van buurtschap Ratum bij Winterswijk voelen zich volledig overvallen. Er ligt een plan voor...

Man uit Lochem cel in voor verkrachting, vrouw ontkwam pas in ochtend

Een 31-jarige man uit Lochem is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan één voorwaardeli...