Ulft, Netherlands

De Graafschap wil 2023 goed afsluiten met winst op Jong PSV

Voor de laatste keer dit kalenderjaar gaat vrijdagavond de bal rollen op Stadion De Vijverberg. De Graafschap hoopt zich na de uitschakeling in de KNVB Beker te revancheren tegen de nummer zestien van de competitie Jong PSV.
Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 21 december 2023 16:34 | Aangepast op 21 december 2023 16:34
“Het gaat sowieso een lastige wedstrijd worden”, verwacht trainer Jan Vreman. “De Jong-teams zijn behoorlijk vaardig en dan moeten wij zorgen dat we goed aan het voetballen komen en dan denk ik dat wij goed kunnen spelen tegen zulke teams. Dat zou zich morgen moeten uitwijzen of dat klopt.” Aan het begin van de competitie won De Graafschap op bezoek bij Jong PSV met 1-3. Op de Herdgang werden de doelpunten gemaakt door Flakus Bosilj, Van der Heiden en Philip Brittijn. Laatstgenoemde was dinsdag niet helemaal fit maar staat vrijdag gewoon in de basis.

Iemand die vrijdagavond ook weer mag rekenen op speelminuten is de 21-jarige Joran Hardeman. De centrale verdediger lijkt zijn kans met beide handen te hebben gegrepen. “Ik hoop dat ik het vol kan houden en dat ik het rest van het seizoen, wat er gaat gebeuren als Jan Lammers en Rio Hillen terugkomen dat gaan we zien, maar als ik het goed invul dan hoop ik dat de trainer niet om mij heen kan.”

Genieten van atmosfeer
Hardeman hoopt zijn basispositie te kunnen blijven behouden na de winterstop, want het voetballen op een kolkende Vijverberg bevalt hem wel. “Dat is echt prachtig, het mooiste dat er is”, geeft een glunderende Hardeman toe. “De eerste keer dat ik basis stond was tegen Emmen in de bekerwedstrijd, toen zat het iets minder vol op een doordeweekse dag, maar toen speelde ik op vrijdag tegen NAC en toen was het echt volle bak, dat was echt gaaf.”

Tevreden met eerste halfjaar
Met een vierde plek op de ranglijst presteert De Graafschap beduidend beter dan vorig seizoen en presteren ze misschien wel boven verwachting. “Als je ziet waar we nu staan dan denk ik dat we het heel goed gedaan hebben”, aldus Vreman. “Ten opzichte van vorig jaar, wat je ingeleverd hebt qua begroting, dan doe je het op basis daarvan goed. Als je kijkt naar kwaliteit op het veld denk ik ook dat we staan waar we moeten staan.”

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes, Hardeman, Schenk, Schoppema; Warmerdam, Colyn, Brittijn; Van Gilst, Haen, Önal.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Waaghalzen storten zich van metershoge schans naar beneden in Silvolde

Jasper Hazelaar | Viggo Zweverink | 13 mei 2024 14:30

Lees ook

De Graafschap wil ADO verrassen in eerste ontmoeting play-offs

De weken van de waarheid beginnen dinsdagavond voor De Graafschap op de eigen Vijverberg tegen ADO D...

De Graafschap kent slechte generale voor play-offs in Emmen

De Graafschap gaat met een slecht gevoel de play-offs in strijd om promotie naar de Eredivisie in. D...

Vreman zet krabbel en blijft hoofdtrainer van De Graafschap

Jan Vreman is ook volgend seizoen hoofdtrainer van De Graafschap, dat heeft de club dinsdagavond tij...

Groen licht van de leden, De Graafschap voert 'oude logo' in

De Graafschap voert komend seizoen definitief het ‘oude logo’ opnieuw in. Een grote meerderheid van ...

Boete voor De Graafschap na tonen spandoek bij Cambuur

De Graafschap heeft van de aanklager betaald voetbal een geldboete gekregen voor een spandoek dat su...

De Graafschap in eigen huis niet voorbij hekkensluiter Jong FC Utrecht

De Graafschap heeft vrijdagavond een modderfiguur geslagen in aanloop naar de play-offs om promotie ...